Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Саудитският престолонаследник купува и най-голямата кеч компания WWE?

0
WWE лого
Twitter.com

Най-голямата кеч компания WWE изглежда ще бъде продадена на публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF), според различни световни медии.

Новината дойде след оставката на Стефани Макмеън като съизпълнителен директор по-рано през седмицата. Тогава нейният баща Винс Макмеън се назначи обратно в Борда на директорите на WWE и беше единодушно избран за негов изпълнителен председател.

През 2021 г. саудитският фонд стана мажоритарен собственик на клуба от Висшата лига Нюкасъл. През миналата 2022-а той финансира опита на LIV Golf да детронира PGA Tour като най-първокласно голф състезание в света.

Саудитска Арабия и WWE заздравиха отношенията си през последното десетилетие и късно във вторник вечерта беше съобщено, че PIF на кралството е постигнал принципно споразумение. Това написаха запознатите с теченията между двете страни Касиди Хейнс от Bodyslam.net и Стивън Мюхлаузен от DAZN.

През 2018 година WWE беше домакин на „Greatest Royal Rumble“ на международния стадион „Крал Абдула“ в Джеда. Това бе първото събитие на WWE, проведено в Саудитска Арабия.

По-късно кеч компанията се ангажира да организира поредица от събития, известни като „WWE Crown Jewel“, които да се провеждат като част от 10-годишна сделка.

Всички тези споразумения са рекламирани като част от „Саудитска визия 2030“ – рамка за подпомагане на диверсификацията на икономиката на кралството и укрепването на определени сектори при престолонаследника Мохамад бин Салман (лицето зад PIF).

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.