ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Саша Илич влиза в историята на ЦСКА

0
Саша Илич
БТА / BTA

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, е на път да донесе първа титла на ЦСКА от сезон 2007/2008 и по този начин да сложи край на хегемонията на Лудогорец. Все пак има още доста мачове до края на сезона, а към момента „червените“ имат преднина от четири точки на върха пред „орлите“.

Именно сръбският наставник на столичани е пред уникален рекорд в ерата „Гриша Ганчев“ в ЦСКА, тъй като може да се окаже първият треньор, който води отбора за цял сезон. Преди него 14 наставника и два тандема не успяха да изпълнят тази цел, след като бяха уволнявани по една или друга причина, пише „Мач Телеграф“.

Най-близо до тази задача беше Стамен Белчев, който към днешна дата е рекордьор по престой на поста треньор на ЦСКА. Хасковлията има два етапа като наставник на „червените“ по времето на управлението от семейство Ганчеви на стадион „Българска армия“. По време на първия Белчев изкарва една година, 5 месеца и 3 дни. Това обаче не му стига за пълен сезон, защото започва по средата на единия и беше уволнен малко преди края на следващия.

Саша Илич е на второ място по най-дълъг престой след Белчев. Сърбинът вече е на „Армията“ от 9 месеца и 27 дни, което е повече от престойте на Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Люпко Петрович, Милош Крушчич и Нестор Ел Маестро.

Миналата седмица се писа, че ЦСКА иска да задържи Илич с нов дългосрочен договор. Настоящият му такъв е за срок от 1 + 1 години, а първата част изтича в края на сезона. Самият наставник пък сподели след равенството 1:1 в контролата срещу Спортист Своге, че в момента не мисли за договора си, тъй като иска да се концентрира върху мачовете, които предстоят пред тима до края на кампанията. Очакванията са все пак в следващите месец двете страни да седнат на масата за преговори.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.