ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

С три топ мача изпращаме лудия сезон в Испания

0
Барселона
Снимка: БТА

Завършва незабравим сезон в Ла Лига. Част от емоциите бяха свързани с удивителния Жирона, който разчитайки на много по-малък бюджет успя да обърка плановете на редица традиционни отбори. Каталунците завършиха трети, като в петък вечер изпратиха впечатляващо футболната година – с гръмката победа 7:0 над Гранада.

Голмайсторът на Жирона Артьом Довбик приключи кампанията с цели 24 попадения. Украинецът води в подреждането за трофея „Пичичи“, като в събота може да бъде задминат от друг нападател с фантастичен сезон – Александър Сорлот от Виляреал. Норвежецът има 23 гола и ще се опита да догони съперника си за приза, който се дава на голмайстор №1 в Ла Лига.

В следващите редове обаче ще се фокусираме върху други три мача, с които ще изпратим една незабравима година в Испания.

Севиля – Барселона

Старши треньорът на каталунския колос официално беше освободен. Така сагата с бъдещето на Шави приключва. Наставникът на андалусийци Кике Санчес Флорес също ще изведе отбора си за последно, така че и двамата специалисти ще искат да бъдат запомнени с победа в последния си мач. В Севиля броят на контузените е все така голям, но домакините ще пуснат най-силната възможна единайсеторка, за да се опитат да дадат отпор.

Барса вече си гарантира второто място и от тази гледна точка ще играе освободено. „Блаугранас“ няма да може да разчита на Гави, Френки де Йонг и Алехандро Балде. Шави може да даде почивка на Илкай Гюндоган с налични опции като Педри и Фермин Лопес на позицията на ветерана.

Нашата прогноза е за равенство.

Реал Мадрид – Реал Бетис

Очакванията са Карло Анчелоти да излезе със същия титулярен състав, който седмица по-късно ще атакува финала на Шампионска лига. Татко Карло не беше доволен от представянето на Едер Милитао при равенството 4:4 с Виляреал и вероятно няма да разчита на защитника.

Бетис пропусна да се класира за Лига Европа миналия уикенд. В отбора цели осем футболисти са контузени. Клаудио Браво вероятно ще започне от първата минута предвид проблемите на Руи Силва. Пабло Форналс и Гуидо Родригес са под въпрос. Тяхното здравословно състояние едва ли ще бъде рискувано в мач без значение. Чади Рияд пък ще изиграе последната си среща с тима преди да премине в Кристъл Палас.

Прогнозата ни е за победа на Реал Мадрид.

Реал Сосиедад – Атлетико Мадрид

Двата отбора не изпращат най-добрия си сезон и със сигурност ще искат да се реваншират поне малко на феновете си. Мартин Зубименди е под въпрос за домакините. Тяхното нападение не бе на нужното ниво през кампанията и определено ще бъдат активни на трансферния прозорец през лятото.

Срещу баските ще започнат Хосе Мария Хименес и Аксел Витсел, които пропуснаха неприятното поражение с 1:4 от Осасуна миналия уикенд. За Атлети се очаква да започнат младоците Родриго Рикелме и Артур Вермеерен, а Алваро Мората отново ще се появи от пейката. Преди седмица така отбеляза гол.

Нашата прогноза е за равенство.

Програма за мачовете от 38-ия кръг в Ла Лига:

Петък, 24 май:

КР| Жирона – Гранада 7:0

Събота, 25 май:

15:00| Осасуна – Виляреал

17:15| Реал Сосиедад – Атлетико Мадрид

19:30| Алмерия – Кадис

19:30| Райо Валекано – Атлетик Билбао

22:00| Реал Мадрид – Реал Бетис

Неделя, 26 май:

15:00| Хетафе – Майорка

17:15| Селта Виго – Валенсия

17:15| Лас Палмас – Алавес

22:00| Севиля – Барселона

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.