ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

С девет души Локо остана на върха след уникална драма на „Тича“

0
Мазир Сула
Снимка: lap.bg

Отборите на Черно море и Локомотив Пловдив завършиха 2:2 в спиращ дъха трилър на стадион „Тича“. Съперниците изиграха един от най-красивите мачове у нас, в който имаше всичко – голове, динамика, хъс, скорост при разиграването на топката и майсторски изпълнения.

Черно море

Локо доигра срещата с 9 души заради червени картони на Хорхе Сегура и Евандро. Домакините пък изравниха в третата минута на добавеното време, а в 11-ата вкараха трето попадение, което обаче бе отменено заради засада, след като съдията Георги Давидов бе пратен от ВАР да преразгледа положението на монитора.

„Моряците“ започнаха силно и агресивно и затрудняваха с пресата си гостите при изнасаняте на топката. В 39-ата минута след опит за акробатична ножица на Атанас Илиев топката отиде към Мазир Сула, който дриблира с нея край защитник, тя отскочи към капитана Даниел Димов и той отблизо я насочи в мрежата за 1:0.

Даниел Димов

Локо обаче стигна до пълен обрат с две попадения в триминутното добавено време на първото полувреме. Първо Евандро центрира от фаул и след като никой не засече кълбото, то влетя в мрежата – 1:1. Малко след това след бърза контра Джовани Бариани изведе Евандро на чиста позиция и той вкара втория си гол – 1:2.

В първите 20 минути на второто полувреме „черно-белите“ пропуснаха да убият интригата, след като изтърваха няколко добри положения.

Влатко Дробаров

Последва щурм на Черно море, за което допринесоха влезлите в игра Арлинд Дакай, Алекс Фернандес и дебютиралия Брено Тийшейра.

В 75-ата минута Сегура получи втори жълт картон, а в 80-ата такъв бе показан и на Евандро.

Останал с 9 играчи, Локо логично се прибра в своята половина и пред вратата му вреше и кипеше. Дакай улучи дясната странична греда с глава, а Васко Панайотов също не успя да изравни. В 93-тата минута обаче след центриране на Фернандес Живко Атанасов се разписа с глава и вдигна зрителите на крака – 2:2.

В 101-вата минута Алекс Фернандес прати топката в мрежата, след като тя рикошира в крак на бранител, но впоследствие реферът отмени попадението и даде край на двубоя.

Локо остава на върха с 30 точки, пред Черно море – 29, ЦСКА – 25 и Левски – 23.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.