ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Рома нокаутира девет от Наполи в „Дерби дел Соле“ (ВИДЕО)

0
Рома
Снимка: Twitter.com/AS Roma

Рома реагира по най-добрия начин след загубата от Болоня в предишния кръг в Серия А и в събота вечер надигра с 2:0 на своя „Олимпико“ шампиона Наполи в „Дерби дел Соле“. И двете попадения паднаха в края на мача, когато Лорензо Пелегрини влезе от пейката и откри в 76-ата, а Ромелу Лукаку вкара втория гол шестата минута от добавеното време. Трябва да се отбележи, че партенопеите завършиха мача в девет души на терена, след като Матео Политано в 66-ата и Виктор Осимен, който по-рано днес подписа нов договор с клуба, в 86-ата минута бяха изгонени с червени картони.


Домакините имаха по-добрите ситуации през първото полувреме и в 19-ата минута Ромелу Лукаку подаде към Едоардо Бове, който стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Алекс Мерет.

Две минути по-късно „джалоросите“ направиха сериозен пропуск. Андреа Белоти премина покрай Амир Рахмани, след което подаде към Бове, който остана сам срещу Мерет, но стреля право във вратаря на Наполи.

Гостите от Неапол останаха с човек по-малко на терена в 66-ата минута, след като Матео Политано бе изгонен с директен червен картон заради невъздържаното си поведение. Нападателят бе задържан от Никола Залевски, а фалът бе маркиран от рефера Андреа Коломбо, който също така показа и жълт картон на играча на Рома. При извършването на нарушението от страна на Залевски, Политано го изрита леко, заради което Коломбо изгони с директен червен картон играча на Наполи.

Въпреки черевният картон, Рома продължи да играе по-дефанзивно, но успя да поведе в резултата в 76-ата минута. Опит за удар на Сердар Азмун не се получи, след това и Стефан Ел Шаарауи не успя да отиграе добре топката, но накрая тя се озова във влезлия пет минути преди това Лоренцо Пелегрини около точката на дузпата и той с прекрасен изстрел от въздуха не остави шансове на Мерет за 1:0.

Наполи можеше да възстанови равенството в 79-ата минута, когато при центриране от фаул Джовани Ди Лоренцо бе изпуснат на далечната греда, но по чудо не успя да засече топката във вратата от близка дистанция.

Ромелу Лукаку пропусна да удвои преднината на своя тим в 84-ата минута, когато Браян Кристанте пусна много добър пас към белгиеца, който се измъкна в наказателното поле от опеката на Жуан Жезус и след това опита да прехвърли Алекс Мерет, но вратарят на Наполи се намеси и изби с дена ръка в корнер.

Две минути след това партенопеите останаха с девет души на терена, след като Виктор Осимен бе изгонен за втори жълт картон. Нигерийският нападател извърши нарушение в гръб срещу Ел Шаарауи, а съдията Коломбо му показа втори жълт и съответно червен картон.

Рома подпечата успеха си с втори гол дълбоко в шестата минута от добавеното време на срещата. „Джалоросите“ организираха бърза контраатака, при която Еван Ндика центрира отляво, топката стигна до Лукаку на втора греда, който с много премерен удар вкара топката в долния ляв ъгър на вратата на Алекс Мерет за крайното 2:0. Така Рома постигна първа победа над Наполи от 2019 година насам.

С тази победа Рома събра 28 точки и изпревари именно Наполи за шестата позиция, като шамипоните остават с 27 пункта на седмото място. В последния мач за календарната година възпитаниците на Жозе Моуриньо гостуват на втория в класирането Ювентус, докато неаполитанци, които през седмицата отпаднаха и от Купата на Италия след тежка загуба с 0:4 от Фрозиноне у дома, ще търсят обратно пътя на победите в домакинството си на Монца.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.