Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Рома оцеля в ада на „Бай Арена“ и се класира за втори пореден европейски финал

0
байер леверкузен рома
Снимка: БТА

Рома е първият финалист в тазгодишното издание на Лига Европа!

Възпитаниците на Жозе Моуриньо се класираха на втори пореден финал в европейски клубен турнир, след като „джалоросите“ спечелиха Лигата на конфренциите през миналия сезон. „Римските вълци“ не загубиха гостуването си на Байер Леверкузен в полуфинала реванш от втория по сила международен турнир на Стария континент. Срещата на препълнения „Бай Арена“ завърши 0:0 и след минимална победа на „Стадио Олимпико“, Рома се класира за финала в Будапеща на 31-ви май.

Възпитаниците на Шаби Алонсо имаха куп положения за гол и тотално контролираха действията на терена, но дефанзивният гений на Моуриньо и сериозна доза късмет не позволи на „аспирините“ да стигнат до гол, който да изпрати мача в продължения. Рома не успя да изпрати нито един точен удар във вратата на германците.

В последните 20 минути срещата се изнерви още повече и главният съдия Славко Винчич показа общо 5 жълти картона за неспортсменско поведение, а дълбоко в одбавеното време и Шаби Алонсо получи официално предупреждение заради оспорване на съдийско решение.

Рома очаква на финала победителя от другата двойка между Севиля и Ювентус.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.