Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Репетиция за дербито: ЦСКА с повече от тежък тест срещу Локо Пд

0
ЦСКА Локомотив Пловдив
Снимка: БТА

В навечерието на Вечното дерби между Левски и ЦСКА „червените“ имат много сериозен тест. Четата на Нестор Ел Маестро ще посрещне разкървавения Локомотив Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“. Двубоят е от междинния 27-и кръг на efbet Лига и ще се проведе в сряда от 17:00 часа. По традиция мачът ще се излъчва в каналите на „Диема Спорт“, а главен съдия ще бъде Волен Чинков. Срещите между тези два съперника винаги са предизвиквали много интрига, а в последните години тя се подклади и с няколко сбивания между крайните привърженици.

Към момента двата тима са дълбоко утвърдени в челната шестица, макар да ги разделят 10 точки. ЦСКА е втори с 57 пункта, а Локомотив Пловдив пети с 47. „Армейците“ опитват да догонят лидера Лудогорец (60), а „смърфовете“ са на 4 пункта от четвъртия Левски и 10 пред шестия ЦСКА 1948.

Предишният мач


И до днес се чува фразата „ЦСКА изигра един добър мач през сезона и точно срещу Локомотив Пловдив на „Лаута“. До голяма степен твърдението е вярно – това е най-добрият двубой на ЦСКА от началото на сезона, а за Локо Пд навярно е най-слабият. Столичният колос спечели с 2:0 с голове на Майкъл Естрада и Дюкенс Назон, които вече не са част от клуба. Еквадорецът и хаитянинът разпарчетосаха клетата защита на пловдивчани в началото на октомври и въпреки че вкараха два гола, можеха да отбележат повече от 5-6. Назон изпусна дузпа и още няколко положения, а със същото отвърна и Естрада.

Сега голове в ЦСКА ще се чакат от Фернандо Каранга, нагърбен със задачата да замести дуото от есента. Бразилецът до момента оставя леко противоречиви впечатления с изявите си. Каранга обаче определено загатва за класата, с която разпердушинваше бранителите преди 5-6 години.

Фернандо Каранга, Черно море - ЦСКА
Фернандо Каранга, Черно море - ЦСКА (Снимка: БТА)
От друга страна в момента отбранителната линия на Локомотив изглежда в доста по-пълен кадрови потенциал спрямо есента. Тогава в центъра на отбраната бяха юношите Мартин Паскалев и Ефе Али. Към момента Тодор Павлов и Хорке Сегура са на линия, но не и Паскалев заради картони, така че изборът пред Александър Томаш е отворен.

„Червеният“ лагер


ЦСКА посреща Локомотив Пловдив с доста тревоги, основно в защита и предмостието на отбраната. Амос Юга получи девети жълт картон при победата с 1:0 над Локомотив София, а това го вади както от мача с Локо Пд, така и от дербито с Левски. Оставяме настрана колко беше заслужен картонът на Юга.

Освен африканеца има още двама футболисти, които трябва да са много внимателни. Емануел Шакич и Енес Махмутович имат по 4 официални предупреждения и ново такова ги лишава от участие в неделното дерби със „сините“.

ЦСКА
Отборът на ЦСКА преди началото на мача с Ботев (Снимка: БТА)
При „армейците“ има и контузии. Мартин Стойчев и Тобиас Хайнц вече тренират с тима и може да запишат няколко минути, за разлика от Иван Турицов и Юрген Матай, които са аут и за Вечното дерби.

В предни позиции всичко за „червените“ изглежда по-добре. Въпреки че Каранга и Матиас Фаетон не бележат регулярно, халфовете се задействаха и отговарят с попадения. Джонатан Линдсет, Улаус Скаршем и Станислав Шопов собственоръчно решиха последните три мача на ЦСКА, а това е повече от добра новина за разнообразието при столичани.

„Черно-белият“ лагер


Както вече съобщихме, Паскалев е с пет жълти картона и ще пропусне гостуването в центъра на София. Това все пак оставя Томаш с избор в центъра на ариергарда.

Самият наставник информира в официално обръщение каква е ситуацията с двама от играчите на клуба – Мартин Луков и Евандро Коста. Според наставника Луков не е в необходимата форма и затова Кристиан Томов е основен избор под рамката. Относно Евандро, Томаш сподели, че с бразилеца се водят преговори за нов договор. Желанието на играча също е да остане по думите на треньора.

Александър Томаш
Александър Томаш
Със сигурност позитивите в лагера на „смърфовете“ не липсват. Въпреки зимните продажби, Локомотив все още седи солидно. Новият нападател Мичи Нтело засили темпото с головете и наказа и лидера Лудогорец, а попадението едва не донесе точка на клуба. Нтело вече е с 3 гола и 2 асистенции. На „Лаута“ със сигурност се надяват перлата в зимната селекция да продължи по този начин и да накаже и ЦСКА.




Прогноза: ЦСКА ще отбележи още през първата част и ще спечели мача;

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.