ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал вкара 5 на Ливърпул и гледа към 1/4-финала

0
реал мадрид
Снимка: БТА

Ливърпул загуби домакинството си на Реал Мадрид с 2:5 в един от най-интересните мачове от тазгодишното издание на Шампионска лига. Двата отбора се изправиха един срещу друг на „Анфийлд“ в първи осминафинал между двата тима, а началото на срещата по никакъв начин не предвещаваше подобен развой.

Английският тим поведе в резултата в 4-ата минута с много ефектен и красив гол на Дарвин Нунес, който засече с пета центриране на Мохамед Салах. Възпитаниците на Юрген Клоп удовиха преднината си 10 минути по-късно след груба грешка на Тибо Куртоа, който не успя да изчисти върната към него топка и я подари на Салах, който не сгреши от малка дистанция. И с това приключи всичко хубаво за „мърсисайдци“.

Винисиус Жуниор, който направи един от най-силните си мачове в кариерата си, върна едно попадение в 21-ата минута, а 15 минути по-късно дойде ред и на другия вратар да направи фрапантна грешка. Джо Гомес върна назад към Алисон, който се опита да му върне, но топката се удари в пресиращия Винисиус и влетя в мрежата. Така и завърши първата част.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор и това бе този на гостите. Две минути след подновяването на играта Едер Милитао направи обрата пълен, след като бе оставен напълно непокрит при центриране от фал в малкото наказателно на „червените“. След това дойде ред и на Карим Бензема, който вкара два гола в рамките на 12 минути.

Реваншът на „Сантяго Бернабеу“ е насрочен за 15-и март.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.