ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал Мадрид с последна оферта за Мбапе, в ПСЖ пък сигурни, че той ще остане

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА

Испанският вицешампион Реал Мадрид ще се завърне с оферта за звездата на Пари Сен Жермен – Килиан Мбапе, през януари. Това обаче ще бъде последен опит на „Лос бланкос“ да привлече капитана на Франция.

Реал Мадрид от няколко години се опитва да си осигури подписа на Мбапе. Мадридчани бяха най-близо да го сторят през лятото на 2022-а година и то като свободен агент, но в последния момент нападателят удължи престоя си на „Парк де Пренс“. Тъй като обаче Мбапе обаче отхвърля възможността да задейства едногодишното удължаване, включено в договора му с ПСЖ, той отново ще стане свободен агент в края на сезона. В резултат на това французинът е свободен да преговаря за преддоговорно споразумение с други клубове от 1 януари.

Според Marca, ръководството на Реал ще предложи на играча същите условия като при офертата си от 2022-а година. Ако подпише споразумение с испанските вицешампиони, Мбапе ще взима нетна годишна заплата от 26 милиона евро и също така ще взима бонуси в размер на 130 милиона евро.

The Athletic пише пък, че офертата ще има срок. Мбапе тярябва да вземе решение дали ще приеме предложението да се присъедини към Реал Мадрид до средата на януари, тъй като испанският иска да избегне повторение на сценария от 2022-а година.

В същото време обаче, L’Équipe допълва, че в ПСЖ остават уверени, че Мбапе ще подпише удължаване на настоящия си договор. През този сезон той изигра 22 мача за парижани във всички турнири, в които отбеляза 21 попадения и направи 2 асистенции.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.