ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал Мадрид извоюва своето в спектакъл с Наполи

0
Реал Мадрид
Снимка: БТА

Реал Мадрид победи с 4:2 Наполи в двубой от предпоследния пети кръг на груповата фаза на Шампионска лига. „Кралския клуб“ си подсигури първото място в групата, събирайки 15 точки. Втори са именно партенопеите със 7, които ще се борят за класирането си и в последния кръг, тъй като Брага е с 4 пункта. На дъното остава германският Унион Берлин с актив от едва 2 точки.

Двубоят на „Бернабеу“ не започна особено добре за „белите“, които инкасираха гол в 9-ата минута. Тогава Джовани Симеоне отблизо вкара, а Андрий Лунин извади топката съвсем малко след голлинията.

Отговорът не закъсня – след само 60 секунди игра Родриго залъга Джовани Ди Лоренцо и със страхотен удар възстанови паритета – 1:1.

Десетина минути трябваха на „Белия балет“ да осъществи обрат. Джуд Белингам бе точен за 2:1 с поредния си гол за сезона.

Полувремето предложи още доста положения до края си, ала попадения не паднаха. С гол обаче започна втората част. Франк Ангиса от малък ъгъл разстреля Лунин за 2:2.

Последваха силни минути за южняците, които изглеждаше, че ще вкарат за 2:3. Неточности от Кварацхелия и други играчи на „адзурите“ обаче костваха гол.

В последните 10 минути Реал вдигна оборотите и това резултира в две попадения и няколко пропуска на Хоселу. Шест минути преди края Нико Пас с удар по земята изненада Алекс Мерет за 3:2, а малко след това Хоселу отбеляза на празна врата от поредното положение, което му се откри. С това испанецът оформи и крайното 4:2.

В другия двубой от групата Брага и Унион направиха 1:1.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.