ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Разследват сделката за продажбата на Милан

0
Гери Кардинале
БТА

 Финансовата полиция в Италия (Guarda di Finanza) е започнала разследване по сделката за смяна на собствеността в Милан от изминалото лято. Тогава воденият от Гери Кардинале фонд РедБърд Кепитъл Партнърс закупи контролния пакет акции на клуба от хедж фонда Елиът Мениджмънт срещу сума малко над 1,2 милиарда евро.

Вече са иззети документи от редица офиси, но не и от този на шампионите в Милано – Каза Милан . Засега обаче няма разследвани конкретни лица, като информациите на Ботуша са, че от каквито и да било последствия могат да се опасяват само Кардинале и фондът на Пол Сингър.

Разследването върви след жалба на базираната в Люксембург компания Blue Skye, която е бивш миноритарен собственик в клуба. Тя бе такава по времето на Йонгхонг Ли. Същата се опита да блокира сделката между RedBird Capital и Elliott Management Corporation, която на практика бе завършена през май.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.