ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Разград в очакване на нова луда европейска вечер

0
Лудогорец
Снимка: БТА

Тзи вечер се подновява третият най-силен клубен европейски турнир Лигата на конференциите. За поредна година българския шампион Лудогорец е останал единствен роден тим, който да играе междунроден футбол. Довечера „орлите“ приемат белгийския Адерлехт в първи мач от плейофната фаза. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград започва в 22:00 часа.

Играчите на Анте Шимнджа се озоваха в този турнир, след като завършиха на трето място в своята група „С“ на Лига Европа. „Зелените“ победиха Рома и Хелзинки у дома, но загубиха от Бетис. В родното първенство Лудогорец заема второ място, на една точка зад лидера ЦСКА. Шампионите стартираха пролетния дял на efbet Лига с победа с 2:1, а в петте си зимни контроли актуалните шампиони на България допуснаха само едно поражение.

андерлехт

Възпитаниците на Брайън Ример завършиха на второ място в група „В“ на Лигата на конференциите. Белгийците надвиха като гости датсия тим на Силкеборг, направиха равен с румънския ФКСБ и загубиха визитата си на Уест Хем. Ример застана начело на „лилаво-белите“ в края на 2022-ра, стъй акто ръководството на клуба реши да се раздели с белгиеца Фелиз Мазу, който бе начело на тима само 22 мача. В родното първенство Андерлехт заема незавидното 10-о място с 34 точки след 25 изиграни срещи. Белгийците спечелиха 3 от последните си пет двубоя в Юпилер Лигата.

Лудогорец и Андерлехт никога не са се срещали. „Зелените“ са се изправяли срещу един белгийски тим и това в Антверп. Това се случи в групите на Лига Европа през 2020-2021, като Лудогорец загуби и двете срещи. Шампионите на България за последно играха в елиминационна фаза през сезон 2019-2020, когато бяха отстранени от Интер на 1/16-финал в Лига Европа.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.