ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Рафа Надал потвърди, че се завръща на корта в Бризбън (ВИДЕО)

0
Рафаел Надал
Снимка: БТА / BTA

Бившият номер 1 в света при мъжете – Рафаел Надал, потвърди, че ще направи своето завръщане на корта на турнира в Бризбън в началото на новата 2024-а година. Носителят на 22 титли от Големия шлем не е играл от януари тази година, когато отпадна във втория кръг на Australian Open. Испанецът се бореше дълго време с контузия, като се подложи и на хирургична намеса на бедрото, но сега обяви, че е готов за своето завръщане.

„След една година извън Тура, мисля, че сега е правилният момент да се завърна. Готов съм да обявя, че ще се завърна в Бризбън в първата седмица от новия сезон“, заяви Надал във видео, споделено в социалните мрежи.

Турнирът в Бризбън стартира още на 31 декември и ще продължи до 7 януари, а Australian Open ще се проведе в периода 14-28 януари. Заради дългото си отсъствие Рафа изпадна извън Топ 600 на световната ранглиста, но той има право на защитен ранкинг заради контузията си. Испанецът изрази желание да участва на „Ролан Гарос“ през следващия сезон, както и на Олимпийските игри в Париж. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.