ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Радо Янков шести за Световната купа в Блу Маунтийн

0
Радо-Янков

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши на шесто място в паралелния гигантски слалом за Световната купа в курорта Блу Маунтийн.

Радо зае пето място в квалификациите, след което на осминафиналите се изправи срещу водача в генералното класиране Маурицио Бормолини. Българинът имаше аванс от 36 стотни, когато Бормолини пропусна врата и отпадна.

На четвърфиналите Янков бе победен от поляка Оскар Квятковски. Българинът водеше с 19 стотни на първата контрола, след това позволи да бъде изпреварен, а на финала не мина през последната врата и отпадна.

Така той завърши на шесто място в крайното класиране.

Янков вече има 154 точки и е на 15-о място в генералното класиране за Световната купа. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.