ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ради Здравков пред Nostrabet: Поклон пред Петър Жеков

0
Ради Здравков
Снимка: Фейсбук, Ради Здравков

Легендата на ЦСКА и българския футбол Ради Здравков потъна в траур след кончината на Петър Жеков. Последният е бил помощник-треньор на „червените“, когато Здравков беше в състава им през 80-те години на миналия век.

„Петър Жеков е неразделна част от червената общност и е увековечил името си в ЦСКА. За кратко ми беше треньор, а после сме имали постоянни контактки с него. Всеотдаен човек, отдаден на ЦСКА и като играч, и като треньор, и като общественик. За мен неговата кончина е изненадваща. Поклон пред паметта на Петър Жеков и дано е отишъл на едно по-хубаво място“, заяви за Nostrabet Здравков.

Петър Жеков

Както писахме, носителят на „Златната обувка“ Петър Жеков почина днес на 78 години. Той е петкратен шампион с ЦСКА и четири пъти носител на Купата на България, както и четвърфиналист за Купата на европейските шампиони. В елита има 333 мача и 253 гола. За националния отбор е записал 44 мача и 25 гола, като е участвал в по една среща на финалите на Световните първенства през 1966 година и 1970 година. Първият и единствен капитан на български национален отбор, играл на финал на голям турнир – Олимпиадата през 1968 година. 

Според класацията на Международната федерация по футболна история и статистика Жеков е под номер 97 в първата стотица на голмайсторите в света.

Петър Жеков

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.