Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пълноправен наследник: Гави взима номера на Шави

0
Гави
БТА

Младото бижу в състава на Барселона – Гави, ще получи легендарният номер 6 в „блаугранас“. Въпросната цифра дълги години бе носена от сегашния наставник на Барса – Шави Ернандес.

Медиите в Испания виждат този ход на каталунците като знак към бъдещето на клуба, което определено принадлежи на Гави, който в момента се подвизава с номер 30 на гърба.

Испанският полузащитник е само на 18 години, а вече кара втория си пълен сезон в червено и синьо. Той ще вземе №6 от следващата кампания, но за целта има определени условия, които не зависят само от него и настоящия му треньор Шави.

Нужно е Барселона да вкара испанския национал в структурата на заплати за първия клуб. Това няма да е особено лесна задача, защото каталунците от години имат проблем с тавана на заплатите. През този сезон дори се разрази близо едномесечна сага, в която някои от новите играчи на клуба не можеха да бъдат регистрирани заради въпросните ограничения на Ла Лига. През настоящото лято не се очаква за Барселона да е по-лесно да влезе в регулациите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.