Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гръм от Франция! ПСЖ отстрани Мбапе и го обяви за продан

0
Килиан Мбапе
БТА / BTA

Килиан Мбапе е оставен извън състава на Пари Сен Жермен, който ще пътува за предсезонно турне в Япония, гръмна L’Équipe в петък вечер. Причина за това е станало нежеланието на френския национал да удължи договора си с френския шампион.

По-рано този месец президентът Насер Ал-Хелаифи публично декларира, че няма вариант Мбапе да си тръгне като свободен агент, като или ще удължи контракта си, или ще бъде продаден това лято. Сега стана ясно, че голмайсторът не е включен в групата на тима за предсезонното турне в страната на изгряващото слънце.

Според L’Équipe, ПСЖ вярва, че Мбапе има споразумение с Реал Мадрид да се присъедини към тях в края на договора си като свободен агент. Самият играч така или иначе продължава да настоява, че няма намерение да активира клаузата за удължаването му с една година, който подписа миналото лято.

Италианският журналист Фабрицио Романо твърди дори, че ПСЖ вече е обявил нападателя за продан, считано от петък.

Френското издание пък допълва, че наказателната мярка срещу Мбапе ще продължи докато той не се съгласи да поднови контракта си, или не приеме да бъде продаден до края на трансферния прозорец. Самият нападател е бил информиран за решението на клуба веднага след проверката с Льо Авър (2:0), в която самият той отбеляза второто попадение.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.