ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Президентът на Ла Лига нанесе сериозен удар по Реал Мадрид и Барселона

0
Барселона
Снимка: sport.es

Президентът на испанското първенство – Хавиер Тебас реши да предприеме ход, който със сигурност няма да се хареса на двата колоса на Ла Лига – Реал Мадрид и Барселона.

Тебас е решил да изключи „кралете“ и „блаугранас“ от преговорите за телевизионните права в бъдеще. Причината за това е, че двата гранда подкрепят създаването на европейска Суперлига – в последните часове отново се вдигна доста шум около този потенциален турнир.

Реал и Барселона няма да имат право на глас при продажбата на телевизионни права през следващите години. Това решение на Тебас идва след новите информации за Суперлигата, в която могат да участват между 60 и 80 отбора.

Засега не се знае дали Тебас ще предприеме други стъпки срещу испанските колоси. И двата тима са основни поддръжници на Суперлигата и вече години наред не се отказват от идеята за създаване на това ново състезание.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.