ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Предпоследна спирка във Франция: ПСЖ изпраща Мбапе

0
Килиан Мбапе
Снимка: БТА

Предпоследният кръг във Франция може да отговори на абсолютно всички въпроси. Участници в Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите, както и изпадащи.

ПСЖ ще се наслаждава на триумфа си на домашната сцена. Наред с това, „принцовете“ ще подарят на своята публика и последни мигове със суперзвездата Килиан Мбапе.

Бронзовият медал също е обект на схватка – между Брест и Марсилия най-вече. Интересно е и около шестото място, където няколко тима имат шанс да получат своята евровиза за сезон 2024/25.

ПСЖ се подготвя за празненства и изпращане на Мбапе

Пари Сен Жермен е новият шампион на Франция от няколко седмици насам. Но след само няколко седмици пък парижани ще са без Килиан Мбапе. Именно домакинството на Тулуза се явява последният мач на Мбапе в Париж. От лятото суперзвездата ще облече екипа на Реал Мадрид.

Очертава се истински празник за столичния гранд. Единствената горчилка за тима е скорошното отпадане в Шампионска лига. Постът на Луис Енрике обаче изглежда не е под съмнение и испанецът ще води тима и догодина. Именно той ще трябва да намери и заместник на Мбапе. Или пък да адаптира състава така, че да не се усети липсата на крилото.

Срещу Тулуза, който отдавна се спаси от изпадане, Енрике вероятно ще разчита на голяма част от резервните си състезатели. Някои от тях безспорно разочароваха през кампанията, но неделният сблъсък може да се окаже спасителен пояс. Все пак в Париж лятото винаги е горещо, а селекцията мащабна.

Килиан Мбапе
Килиан Мбапе

Инбет дава сериозен аванс на ПСЖ. Ставката за домакините е 1.40, а тази за гостите от Тулуза 6.50. Равенството се котира на 5.25.

Лил на входа на Шампионска лига

Загубата от Лион с 3:4 преди седмица отложи празненствата за Лил. „Кучетата“ ще трябва да чакат последния или предпоследния влак, за да си гарантират поне квалификации за Шампионска лига. Отборът на Пауло Фонсека се движи четвърти, но при грешна стъпка на Брест може да се озове и директно в Турнира на богатите. Новините около самия португалец не спират. След слуховете за Милан, сега се появиха информации, пращащи Фонсека в Олимпик Марсилия. Отборът няма да разчита на ветерана Жан-Луи Гатие през следващата кампания, въпреки че 70-годишният спец засега води добре ОМ в Европа.

Лил имаше възходи и спадове през кампанията. Именно Фонсека обаче направи така, че клубът да влезе в силна серия в последните месеци. Гостуванията остават известен проблем за „мастифите“, но пък от друга страна Нант е най-слабият домакин в цялото първенство. „Канарчетата“ все още са застрашени от директно изпадане или плейаут, така че двубоят е изключително важен и за тях.

Пауло Фонсека
Пауло Фонсека (Снимка: БТА)

Наглед един от най-равностойните мачове в 33-ото завъртане от Лига 1. Това отчита и ИнБет, оценявайки Нант на коефициент 3.95. Равенството е 3.50. Ставката за гостите от Лил пък 1.95.

Лион гони дивото

Истинско чудо е, че през месец май изобщо говорим за европейско участие на Олимпик Лион. „Хлапетата“ изостават на 2 точки от шестия Ланс, заемащ засега последното място за евровиза. „Жълто-червените“ ще играят с Рен – друг тим, борещ се за излаз в Европа догодина. Лион обаче ще трябва да преодолее съпротивата на Клермон, за да запази шансове и за последния кръг.

Добрата новина за седемкратния първенец на Франция е, че домакините от Клермон вече изпаднаха и играят в Лига 1 единствено за престиж. За „хлапетата“ това ще е второ поредно гостуване. Преди седмица те пречупиха Лил на „Пиер Мороа“, побеждавайки го с 4:3. Успех за „песовете“ можеше да им гарантира място в Шампионска лига, но головата мощ на Лион каза своето. Сега ще е необходима нова порция попадения от Александър Лаказет и компания, за да има теоретичен шанс Лион да играе в Лига на конференциите. Отборът от „Групама Арена“ ще трябва да се надява и на определено стечение на обстоятелствата в мача Рен – Ланс.

Александър Лаказет, Лион - Брест
Александър Лаказет, Лион - Брест (Снимка: БТА)

INBET определя Лион като фаворит в гостуването на Клермон. Коефициентът за „хлапетата“ е 1.55 срещу 5.25 за аутсайдера. Хиксът е 4.50.

33-ият кръг във Франция:

Петък, 22:00| Ница – Льо Авър

Петък, 22:00| Брест – Реймс

Неделя, 22:00| Клермон – Лион

Неделя, 22:00| Монпелие – Монако

Неделя, 22:00| Нант – Лил

Неделя, 22:00| Марсилия – Лориен

Неделя, 22:00| ПСЖ – Тулуза

Неделя, 22:00| Страсбург – Метц

Неделя, 22:00| Рен – Ланс


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.