Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Предаване на щафетата: Интер – Наполи е ордьовърът на кръга в Италия

0
Интер
Снимка: БТА

29-ият кръг в италианската Серия А започва още от петък, 15 март. В този кръг има няколко изключително зрелищни мачове, а един от тях предвещава да е истински спектакъл – Интер посреща Наполи на „Джузепе Меаца“. В друг непридвидим сблъсък Фиорентина гостува на Аталанта.

Милан и Рома са с наглед по-лесни мачове, а Лацио вече ще се оправя без наставника си Маурицио Сари. За да не търси през лятото друг треньор, Ювентус също има важно препятствие – Дженоа, срещу когото „бианконерите“ ще опитат да излязат от кризата.

Лацио поема по нов път без Маурицио Сари

Лацио гостува на Фрозиноне в съботнанта вечер в по-особен мач за себе си. „Бианкочелестите“ бяха напуснати през седмицата от своя наставник Маурицио Сари. Специалистът подаде оставка след загубата в понеделник от Удинезе и тя бе приета. Срещу „канарчетата“ на пейката за „орлите“ ще Джовани Мартушиело. В последните часове дойде новината, че лациалите са билзо до разбирателство с Игор Тудор и хърватинът ще застане начело на тима.

Отборът почти загуби шансове за европейско класиране през първенството. Към момента Лацио е девети в таблицата с 40 точки и има възможност да бъде задминат от Монца и Торино в текущия кръг. Зона Европа е на цели 7 точки разлика и там в момента се намира Аталанта. А бергамаските не изглежда да отстъпват особено предвид силната си форма през 2024 година.

Маурицио Сари
Маурицио Сари (Снимка: БТА)

Inbet смята, че Лацио е по-вероятно да победи на 2.15. Коефицентът за победа на Фрозиноне е 3.40, а равенството – 3.55.

Ювентус с нов опит да прескочи трапа

Кризата се настани сериозно в Ювентус в последния месец и половина. „Бианконерите“ имат една-единствена победа в последните 45 дни, дошла с много късен гол на Даниеле Ругани. Преди седмица Юве направи 2:2 с Аталанта, допускайки два много наивни гола. Те атестираха за това, че напрежението определено се е настанило в торинския колос. Най-титулуваният тим на Италия е доста пресиран за второто място от страна на Милан и преди седмица отстъпи вицешампионската позиция, а сега е догонващ.

За жалост на Макс Алегри, той не разполага с особена дълбочина в състава си и именно това изглежда е причината за слабите резултати напоследък. Мнозина анализатори прогнозираха спад на Юве около февруари-март след силното начало на сезона и равния ход с Интер. Прогнозите се оправдаха и сега пред гранда от Торино седи ребуса „Дженоа“. Отборът на Алберто Джилардино е много жилав през сезона и вече създаде проблеми на почти всеки. Преди седмица „грифоните“ едва не стигнаха до обрат от 0:2 срещу Монца, но в крайна сметка загубиха.

Алекс Сандро
Алекс Сандро (Снимка: БТА)

Ювентус е фаворит на инбет с 1.53 срещу 7.00 за Дженоа. Равенството според бетинг компанията е 4.10.

Милан ще пази второто място в града на Ромео и Жулиета

Милан минава на вълна италиански шампионат. Грандът се справи със Славия Прага в Лига Европа и очаква жребия за ¼-финалите. Сега за Стефано Пиоли предстои визита в най-романтичния град – Верона. „Джалоблу“ отчаяно се нуждае от точки заради 14-ата си позиция и борбата за спасение. Милан пък ще опита да удържи втората позиция спрямо Юве, а шансовете за преследване на лидера Интер са отвъд утопията дори.

Вероятно Пиоли ще заложи на почти същия състав от четвъртък вечер и мача в Прага. Атакуващият тризъбец на „росонерите“, съставен от Рафаел Леао, Кристиан Пулишич и Рубен Лофтъс-Чийк се радва на добри мигове в последните седмици и това обнадеждава всички на Миланело. Мачът определено влиза в графата „задължителни“ за гранда от Милано.

Оливие Жиру
Оливие Жиру (Снимка: БТА)

INBET вижда Милан като фаворит на 1.75. Ставката за Верона е 5, а хиксът е 3.85.

Аталанта и Фиорентина в непредвидим сблъсък

Борещите се с всички сили за зона Европа – Аталанта и Фиорентина, ще предложат вълнуващ сблъсък на „Гевис Стейдиъм“ в неделя. Бергамаските и „виолетките“ са едни от най-офанзивните и креативни отбори на Ботуша и всеки мач между тези два тима е зрелище.

Джан Пиеро Гасперини и Винченцо Италиано държат отборите си в добра форма през последните месеци и затова са и на позициите, които заемат в Италия и Европа. Вероятно интензитетът на мача ще е една идея по-бавен заради евроангажиментите в четвъртък, но това в никакъв случай не означава, че няма да се гледат красиви отигравания в Бергамо. Тактическото надиграване между Гасперини и Италиано пък е гарантирано.

Антонин Барак
Антонин Барак (Снимка: БТА)

Двубоят според инбет не изглежда равностоен. Коефициентът за 1-ца е 1.87, а за успех на гостите – 4.15. Равенството е 3.85.

Рома се връща на вълна Серия А

Рома започна да изпуска парата от назначението на Даниеле Де Роси. През изминалите 7 дни „вълците“ едва се докопаха до точка срещу Фиорентина за 2:2 във Флоренция, а впоследствие в Лига Европа загубиха от Брайтън с 0:1.

Поражението на английска земя е формално заради победата от първия мач с 4:0. В мача на южния английски бряг Де Роси подходи прагматично и заложи на огромна част от резервите си, като едно от малкото изключения бе капитанът Лоренцо Пелегрини.

В мача в неделя срещу Сасуоло Де Роси ще има освежен състав, но новоназначен съперник на скамейката. Това ще е Лука Готи, който се завръща в Серия А с мисията да спаси „неровердите“ от връщане в долното ниво след почти десетилетие в елита.

Даниеле Де Роси
Даниеле Де Роси (Снимка: БТА)

Инбет фаворитът е Рома с 1.38. За Сасуоло ставката е 7.75, а равният е на 5.25.

Почти шпалир: шампионът гостува на бъдещия шампион

Шампионът от 2023 година Наполи има визита на бъдещия шампион Интер на „Меаца“. Партенопеите претърпяха две треньорски смени през турбулентния си сезон, а преди дни отпаднаха от Шампионска лига, точно както и „нерадзурите“. Двубоят среща два огорчени съперника от Турнира на богатите и е вид предаване на щафетата.

Не изглежда, че има какво да спре Симоне Индзаги и момчетата му към 20-ото Скудето, а 15-точковата разлика е атестат за силното представяне на „Змията“. Трите точки в Милано обаче биха били много ценни за южняците, които се борят с всички сили за европейските места.

Франческо Калцона вкара живец в „адзурите“, но няколко равенства до момента го възпрепятстват от по-добър старт начело на любимците на Неапол.

Наполи
Наполи (Снимка: БТА)

Според букмейкъра inbet Наполи е аутсайдер в Милано – 5.50 срещу 1.60 за водача в Серия А – Интер. Без победител в мача е 4.25.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.