Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Позволиха на Ювентус да се върне в Асоциацията на евроклубовете

0
Сасуоло - Ювентус
Снимка: БТА / BTA

Италианският гранд Ювентус получи разрешение да се присъедини отново към Европейската клубна асоциация (ECA). Това стана факт днес, след като италианският отбор сигнализира, че ще се оттегли от проекта за Суперлигата, заяви шефът на организацията Насер Ал-Хелаифи.

Европейската клубна асоциация е съставена от над 440 клуба от Стария континент. Важно е да се спомене, че в нея участват и 9 от 12-те клуба, които инициираха проекта за Европейската суперлига през 2021 г. – Ювентус, Реал Мадрид и Барслеона останаха единствените три клуба, които не се отказаха от идеята за нов турнир на богатите.

Трите отбора бяха изключени през 2021 година, а сега през юли от Юве обявиха, че са започнали процедура по оттегляне от проекта.

Ако спрат това, за което се опитват да се борят, което според мен е глупав проект, винаги са добре дошли„, каза Ал-Хелаифи пред репортери в Копенхаген.

Говорих със собственика и, знаете ли, той ми се обади и мисля, че искат да се върнат. Определено са добре дошли при нас отново. Ще ги приемем като нов член„, добави той.

Ал-Хелаифи е президент на Пари Сен Жермен, пое поста президент на ЕСА през 2021-а година, когато Андреа Аниели – тогава шеф на Ювентус, се оттегли. Бившият изпълнителен директор на „Старата госпожа“ беше един от основните двигатели на проекта Суперлига, но всички тези събития станаха причина той да напусне и борда на Ювентус през ноември миналата година.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.