ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Повикаха български вратар в националния на Австралия

0
Илия Шаламанов
cska.bg

Български вратар получи повиквателна от младежкия национален отбор на Австралия. Това е 20-годишният страж на ЦСКА II Илия Шаламанов-Тренков. Той притежава и български паспорт, но предпочита да играе за Австралия.

Шаламанов за пореден път заслужи доверието на австралийците и ще играе срещу младежите на Швейцария и италианския тим Комо по време на тренировъчния лагер на „кенгурата“ в Италия.

Преди време Шаламанов сподели пред австралийски медии: „Роден съм в Австралия и се надявам един ден да играя за Австралия на национално и клубно ниво. Да, имам и български паспорт, но това е мое решение.“

 Австралия винаги е имала страхотни вратари като Марк Шварцер, Марк Боснич и Мат Райън и аз работя усилено всеки ден, за да имам подобна кариера“, казва младият страж.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.