ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Последни метри в италианската Серия А

0
Сан Сиро
Снимка: БТА

Италианската Серия А е към своя край. Много от апетитните места вече са заети, а и едно не толкова апетитно – това на първия изпадащ. Остава обаче борбата за Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите. Както и тази за оцеляване. На някои от тези места интригата е по-малка, на други пък е съвсем зловеща и всяка грешна стъпка може да е бариера към зададената цел.

Интер ще покаже титлата и на борещия се за спасение Фрозиноне

Шампионът на Италия Интер продължава да се наслаждава на сезона си. В петък вечер „нерадзурите“ гостуват на борещия се за оцеляване Фрозиноне. „Канарчетата“ са само на две точки от опасната зона, но миланският гранд вече „преля кръв“ на един борещ се за оцеляване тим – Сасуоло. Преди седмица Интер загуби от „неровердите“ с 0:1, а това може да помогне на отбора от Емилия-Романя да оцелее.

В гостуването на Фро вероятно първенецът отново ще подходи по-лежерно. Пред миланския колос вече няма никаква цел до края на сезона, като дори целта за 100 точки отпадна. Фрозиноне пък ще се хвърли за последно със своя млад състав. Лошата новина за Еузебио Ди Франческо е наказанието на Енцо Баранечеа и няколкото контузии в състава, включително на опитния Симоне Романьоли.

Хакан Чалханоглу Интер
Хакан Чалханоглу Интер (Снимка: БТА)

Според уинбет Интер няма да има проблеми – 1.78 коефициент, срещу 4.50 за домакините от Фрозиноне. Да няма победител в мача е 4.10.

Болоня на крачка от историята и Шампионска лига

Клатещият се вече година Наполи посреща хита на сезона Болоня. Победа почти сигурно ще гарантира на „рособлу“ виза за Шампионската лига догодина. Момчетата на Тиаго Мота правят невероятен сезон и напълно заслужено ще са в Турнира на богатите в новия му формат. Партенопеите също вероятно ще опитат от европейския футбол, макар за това да спомагат многото квоти, които ще има Италия за сезон 2024/25. Южняците се движат осми.

Наставникът на домакините Франческо Калцона подобни със съвсем малко представянето на миналогодишния шампион. Селекционерът на Словакия едва ли ще остане на този си пост и догодина, но трябва да завърши сезона по възможно най-добрия начин. В мача с Болоня Калцона няма да може да разчита на Пьотр Желински и Джакомо Распадори – двама от архитектите на Скудетото преди година. Мота пък няма да разчита единствено на полузащитника Люис Фъргюсън, който преди дни беше избран за халф№1 в Серия А за сезона.

Франческо Калцона
Франческо Калцона (Снимка: БТА)

Winbet не се изхвърля с коефициентите за този равностоен двубой. 1-цата за Наполи е 2.20, а 2-ката за гостите от Болоня – 3.65. Равенството се котира също на 3.65.

Милан на точка от фиксиране на среброто

„Росонерите“ изпращат разочароваща кампания, в която се сгромолясаха в Шампионска лига, отпаднаха за Купата на Италия прекалено рано, а в шампионата така и не посмяха да мислят изобщо за титла. Дните на треньора Стефано Пиоли са преброени, като задачата на наставника е единствено да опази втората позиция. И с оглед обстоятелствата Пиоли няма да има проблем. Само точка или три трябват на миланския колос, за да се официализира като вицешампион.

На другия полюс Каляри все още има за какво да играе. Сардинци не са се спасили от изпадане официално и преднината им пред 18-ия Удинезе е само три пункта.

Традиционно Милан няма много проблеми с този тим. „Дявола“ е спечелил 8 от последните 10 мача с Каляри във всички турнири, а другите два са завършили при равен резултат.

Милан, Рафаел Леао, Оливие Жиру
Милан, Рафаел Леао, Оливие Жиру (Снимка: БТА)

Тук шансовете на госта не са добре оценени. УИН БЕТ дава на Каляри 7 коефициент. Домакинска победа за Милан е 1.43, а хиксът – 5.25.

Ювентус и Салернитана в мач почти само за чест

Рекордьорът по титли в Италия Ювентус изпраща кошмарна пролет и също като Милан ще се раздели с треньора си до броени седмици. Макс Алегри скоро ще е само история за „бианконерите“, но преди това грандът трябва да запази третата си позиция. Въпреки че бронзовият медал е далеч от по-високите амбиции на Юве, тимът не може да си позволи свличане още надолу в таблицата.

Срещу „Старата дама“ се изправя вече изпадналият Салернитана. Симпатичните „морски кончета“ не успяха да направят ново чудо и да се спасят, и сега просто доиграват сезона. Ако има позитив в Салерно в идните кръгове, то той би бил фактът, че Стефано Колантуоно свиква с отбора, който вероятно ще води и в Серия Б.

За Ювентус ще отсъства почти половин отбор – Тимоти Уеа, Данило, Алекс Сандро и Матиа Де Шильо са с проблеми, а това редуцира избора на Алегри по фланговете на отбраната. Срещата със Салернитана е предпоследната от 7-месечното наказание на Николо Фаджоли (последната в 37-ия кръг с Болоня). Италианският национал ще се завърне в последния 38-и кръг, противопоставящ Ювентус на Монца.

Душан Влахович, Ювентус
Душан Влахович, Ювентус (Снимка: БТА)

Букмейкърът WinBet дава огромен аванс на Ювентус – 1.19 коефициент. Ставката за Салернитана е умопомрачителното 19. Ако срещата завърши с паритет, умножението на парите ще е по 8.50.

Аталанта и Рома в жесток спор за последната квота в ШЛ

По всичко личи, че Аталанта и Рома ще решат последната квота на Италия за Шампионска лига. Или поне по отношение на шампионата, тъй като бергамаските са и на европейски финал. Двата тима са с равен брой точки и вкупом могат да изместят Болоня – силната форма на „рособлу“ обаче не дава много шансове на такава вариация.

За момента Аталанта е на петата позиция в таблицата с 60 пункта, колкото има и Рома в актива си. Предимството се изразява единство в головата разлика на „нерадзурите“, тъй като първият мач завърши 1:1.

На „Гевис Стейдиъм“, във вероятно най-интересния мач от кръга, участие няма да вземат Сеад Колашинац, Рафаел Толой и Емил Холм. За „джалоросите“ аут ще бъде единствено Леонардо Спинацола, контузил се в четвъртък вечер във визитата на Байер Леверкузен (2:2). Римляните очакват завръщането на Пауло Дибала, който пък изпусна надстрелването с „аспирините“, пратило германците на финал в Лига Европа именно срещу Аталанта.

Аталанта - Рома
Аталанта - Рома

Още един много атрактивен и непредвидим мач. Winbet дава Аталанта за фаворит – 2.08. Коефициентът за равен е 3.80, а почти толкова е и за Рома – 3.85.

Кръг 36 в италианската Серия А:

Петък, 21:45| Фрозиноне – Интер

Събота, 19:00| Наполи – Болоня

Събота, 21:45| Милан – Каляри

Неделя, 13:30| Лацио – Емполи

Неделя, 16:00| Дженоа – Сасуоло

Неделя, 16:00| Верона – Торино

Неделя, 19:00| Ювентус – Салернитана

Неделя, 21:45| Аталанта – Рома

Понеделник, 19:00| Лече – Удинезе

Понеделник, 21:45| Фиорентина – Монца


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.