ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Порто и Барса в здрава битка за първото място

0
Майорка - Барселона
Снимка: БТА / BTA

Отборите на Порто и Барселна се изправят един срещу друг в мач от втори кръг на Група „Н“ от Шампионска лига. Срещата на „Ещадио До Драгао“ започва в 22:00 часа българско време и ще бъде ръководена от Антъни Тейлър.

Порто

Възптаниците на Сержио Консейсао заемат второ място във временното класиране с 3 точки, тъй като спечелиха гостуването си на Шахтьор Донецк с 3:1 в първия мач от тазгодишното издание на турнира. „Драконите“ имат 3 победи в последните си 5 официални мача с обща голова разлика 7:4. Последната среща между двата тима е двубовт за Суперкупата на УЕФА през 2011 г., когато Барса печели с 2:0. Домакините ще трябва да се оправят без ветерана в редиците си Пепе, който е контузен. Освен бранителя, двубоят пропускат още Еванилсон, Габриел Верон, Иван Маркано и нигериецът Зайду.

Играчите на Шави са лидери в подреждането с 3 точки, след като разгромиха гостуващия тим на Антверпен с 5:0. „Каталунците“ спечелиха 4 от последните си 5 официални мача с обща голова разлика 16:4. Барселона има три победи в последните 5 официални двубоя срещу Порто. Испанците няма да могат да разчитат на трима от основните си халфове – Рафиня, Франк де Йонг и Педри, които лекуват различни контузии.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.