ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Статистика: По пет жълти картона се вадят средно на мач в Първа лига

0
Георги Кабаков
Снимка: LAP.bg

Изминаха десет кръга от българското футболно първенство и сега е удачен момент да погледнем към статистиката. От началото на шампионата се забелязва разместване в пластовете. За разлика от минали години Лудогорец и ЦСКА не са на първите две позиции, които са окупирани от… Локомотив Пловдив и Черно море.

Предстои да разберем дали двата тима ще продължат със страхотните си изяви. До момента в елита са отбелязани 193 гола, сочи статистиката на Nostrabet. Това прави средно по 2.57 попадения на мач. Домакинът печели в 51% от срещите, 15% завършват наравно, а гостите си тръгват с трите точки в 34%.

Левски - Етър Велико Търново

Жълтите картони са средно 5.08, а червените 0.23. 

С по шест гола от началото на кампанията са Джовани (Локомотив Пловдив), Дюкенс Назон (ЦСКА) и Атанас Илиев (Черно море). Георги Николов (Хебър) е с пет. Най-младият голмайстор е Преслав Бачев (Левски), което е на 17 години, а на по 35 сред реализаторите са Ивелин Попов (Ботев Пловдив) и Галин Иванов (Славия).

Локомотив Пловдив - Славия

Най-много точки на мач е взел лидерът Локомотив Пловдив с 2.80, а с най-малко (по 0.44) са Етър и Славия. „Смърфовете“ и Лудогорес имат впечатляващата голова разлика +17, докато с -15 е най-старият столичен клуб.

Най-скъпо оценяваният футболист е Бърнард Текпетей (Лудогорец) – 5.50 милиона евро. Общо всички чужденци са 184 или цели 44.9% от играчите в Първа лига. Средната възраст е 25.3 години.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.