ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

По-малък заряд и една треньорска съдба: Локо Пловдив посреща ЦСКА

0
ЦСКА Локомотив Пловдив

Сезонът за Локомотив Пловдив с мач срещу ЦСКА, но за „червените“ срещата на „Лаута“ ще е само генерална репетиция за предначертания бараж. Петият посреща третия в едно от най-големите съперничества в България, между две от най-силните агитки. Срещата между пловдивските „железничари“ и „армейците“ е в неделя, 26 май, от 20:30 часа.

Предвид неособено големия заряд на двубоя, за главен съдия е сложен неопитният Любослав Любомиров. От ВАР стаята ще му помага далеч по-опитният Ивайло Стоянов.

Едва ли някой вярва, че стадион „Локомотив“ ще се напълни за последния си мач през кампанията. Посещаемостта няма дори да доближи тази от есента, когато двата тима изиграха доста запомнящ се двубой. Значим беше, разбира се и сблъсъкът в София преди около месец и половина. Двата тима си размениха по една победа. Но какви победи само…

ЦСКА Локомотив Пловдив
ЦСКА Локомотив Пловдив

През есента на „Лаута“ ЦСКА изигра най-силния си мач за сезона. Столичният колос удари с 2:0 летящите тогава локомотивци, а изпусна и още дузина чисти положения. Апогеят на Нестор Ел Маестро начело на „червените“ бе този категоричен успех, дошъл с голове на Майкъл Естрада и Дюкенс Назон.

„Черно-белите“ взеха своя реванш около половин година по-късно в центъра на София. Вероятно много хора биха посочили победата на Локо Пд над ЦСКА (2:1) като най-силния двубой за годината. И има защо да е така – „смърфовете“ сложиха прът в колелата на „червените“, докато 31-кратният шампион все още имаше шанс за първото място.

ЦСКА - Локомотив Пловдив
ЦСКА - Локомотив Пловдив (Снимка: БТА)

Съдбите на двата отбора се пресичат и по още една ос. Тази ос изчезна преди няколко дни от „черно-белия“ клуб, но може да се появи в „червения“. Името е добре известно – Александър Томаш. Специалистът води пловдивчани в продължение на две години, утвърждавайки клуба като много, много неприятен съперник за всеки. Спекулациите в медийното пространство сочат, че именно той ще води ЦСКА от сезон 2024/25.

В лагера на Локомотив Пловдив

Седмицата на „Лаута“ бе особено бурна и донесе една хем очаквана, хем неочаквана раздяла. Не и в този ден, не и в този час, както се казва. Томаш бе освободен само кръг преди края, а състава в последното завъртане ще бъде реден от Христо Колев-Бащата. Или пък Христо Крушарски, ако вярваме на новините преди двубоя…

Александър Томаш
Александър Томаш

Легендата Колев ще има задачата да зарадва феновете на Локомотив Пд за последно през сезона, който започна много обещаващо. Уви, не точно така приключва кампанията в черно и бяло, но клубът има основа за бъдещето.

Именно нея ще видим срещу ЦСКА. Очаква се Бащата да заложи на състав предимно от млади футболисти и юноши на клуба. Подобен развой е продиктуван от няколко фактора: „смърфовете“ са сигурни за позицията си, собственикът Крушарски налага волята си за юношите на тима, чужденците са „замразени“.

В лагера на ЦСКА

При „червените“ обстановката е тягостна въпреки новата собственост. Финалът на сезона е тежък и не отива на клуб като ЦСКА. Вече е сигурно, че тимът от Борисовата градина ще играе бараж със седмия в класирането – ЦСКА 1948 или Арда.

За столичния гранд борбата за място в Европа е изключителен срам, а освен това изисква и кадрови жертви. Пред наказание заради жълти картони са Марселино Кареасо, Тибо Вион, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц. По всяка вероятност карето ще получи почивка в Пловдив, за да не последва съдбата на наказаните бразилци Густаво Бусато и Фернандо Каранга.

Контузени при столичани са Юрген Матай и Илиан Антонов, а Брадли де Нойер е аут от тима заради неспазване на дисциплината.

Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)

Стамен Белчев ще има трудна задача на „Лаута“, където ще трябва да прави много кръпки в стартовата си 11-ка. Може би хасковлията ще попълни празнините с момчета от втория отбор, който познава отлично.


Очакваме двата тима да играят освободено и да си отбележат голове. По една „опъната мрежа“ от двата тима изглежда почти сигурно предположение. Не е невъзможно да се отбележат и повече от три попадения в срещата предвид очакваните експериментални 22-ма.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.