ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пирин вече има нов собственик

0
Пирин
Снимка: lap.bg

Радостна новина за Пирин и за всички, които обичат отбора и футбола в Благоевград. Пирин вече има нов собственик и очакванията са, че той ще го изведе до нови високи върхове. Играчите на Христо Янев страдаха дълго, но на терена бранеха мъжки каузата на клуба, дори и без пари. Сега вече те ще дишат по-леко занапред, тъй като новите шефове имат големи амбиции да превърнат тима във фактор в елита.

С 33 гласа „ЗА“ Общинският съвет в Благоевград одобри предложението на кмета на града Илко Стоянов да бъде позволено CRD Sport да получи 90% от акциите на ПФК Пирин. Това се случи на днешното редовно заседание на местния парламент и по този начин заявилият инвестиционно намерение CRD Sport и с гласуваното предложение от вчера да получи 1 милион лева безлихвен заем като потенциален инвеститор ще може да извърши всички необходими действия по запазване на лиценза на клуба, както и на самия клуб.

В случай че до 5 май 2023 година Пирин получи необходимите лицензи на нарочна сесия на Общински съвет Благоевград ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани в момента от ОФК „Пирин“, на CRD Sport.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.