ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пирин иска да взема точки навън

0
Христо Янев
Снимка: Сайт на Пирин

Треньорът на Пирин Христо Янев е обяснил на своите играчи, че за да се спасят, трябва да вземат и повече точки на чужд терен през пролетния полусезон. И то не само от срещите с преки конкуренти, но и от други отбори в златната среда и челото.

Янев е отчел като неприемлив за тима факта, през първия полусезон „орлетата“ взеха само три точки от деветте си гостувания. Едно от трите им равенства бе престижно, тъй като е постигнато срещу стабилен тим като Арда в Кърджали, но другите две са срещу последните два тима в класирането Хебър и Спартак Варна.

Христо Янев се опитал през зимната пауза да промени манталитета на своите, като непрекъснато им втълпявал, че имат качества и не са по-лоши футболисти от тези на другите отбори, и затова не бива да отписват нито един двубой на чужд терен.

Наставникът е категоричен, че ако напролет се представят извън Благоевград както през есента, не ги очаква нищо хубаво, тъй като само с евентуални точки у дома нещата няма да се получат.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.