ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Петър Петров: Краев може да разбие Левски

0
Андриан Краев
Снимка: lap.bg

Легендарният ляв защитник на Левски Петър Петров изрази своето възмущение от отношението, което Андриан Краев демонстрира към клуба. Според публикациите капитанът на „сините“ е поискал месечна заплата от 15 хиляди евро, за да поднови своя договор, който изтича през лятото.

Двете страни обаче не могат да се разберат, тъй като предложението на тима от „Герена“ е за далеч по-ниска сума. Преди дни изтекоха информации, че турският Ризеспор е готов да плати 200 хиляди евро и очакванията са да има сделка, защото Левски предпочита да вземе някакви пари пред възможността националът да напусне като свободен агент.

„Ако е вярно, че Краев е поискал такава заплата, това е меко казано некоректно, предвид ситуацията, в която се намира нашият Левски. Играчът е неговият агент знаят, че на този етап такива пари са утопия, защото основната цел на клуба е да изчиства огромните си задължения, особено към НАП“, започна пред Nostrabet Петров, който е трикратен шампион със „сините“.

Петър Петров

„Нормално е в Левски да постави таван на заплатите, след като всеки лев е важен за клуба. Със своите искания обаче Краев може да разбие съблекалнята, което е най-лошото за един клуб. Защото, ако атмосферата в съблекалнята не е ведра и спокойна, това се отразява впоследствие и на играта на тима в мачовете“, добави той.

„Краев не бива да забравя, че направи име във футбола именно в Левски. Ако беше останал в Хебър, едва ли някой щеше да чуе за него. Но в Левски му намериха правилния пост, гласуваха му доверие да играе редовно и той се възползва от шанса си, и стигна дори до националния отбор“, заяви още Петров.

Последният изрази мнение кое е щяло до бъде най-доброто решение за играча.

„Съгласен съм, че Андриан е прав да иска по-възнаграждение за нов договор, но в рамките на разумното. Да беше поискал нормално увеличение, и дори то да беше малко по-високо от това, което му с епредлага, двете страни можеха да направят отстъпки и да си стиснат ръцете“, смята бившият национал.

Тогава Краев щеше да поиграе още година, две в Левски и ако поддържаше това игрово ниво, със сигурност щяха да го забележат от чужбина и да го закупят. Така щеше да помогне и на Левски, тъй като клубът щеше да получи далеч по-голяма сума от тази, за която сега ще го трансферира“, коментира Петър Петров.

Андриан Краев

Според него Краев и Кордоба задължително трябва да бъдат продадени през този зимен трансферен прозорец.

„Двамата дадоха достатъчно на клуба и се вижда, че мотивацията им вече не е същата, както преди. За раздялата с Краев причините вече са ясни, докато Кордоба през последните сезони на няколко пъти се размина с трансфер и мислите му сигурно са насочени в тази посока. Така че, ако Левски получи предложение около сумата, която иска за Хосе, този път да не го спира“, допълни Петров.

Той изрази също задоволство от предстоящата сделка с Ростов за Роналдо, която се очаква да бъде осъществена до часове в Турция.

Петров смята, че това ще е стимул както за всеки играч, който идва занапред в отбора, така и за самия клуб.

Роналдо вкара важни голове в Лига на конференциите и мисля, че това се оказа решаващо за трансфера му. Ето защо е важно Левски не само да участва редовно в европейските турнири, но и да се представя добре в тях. Това е предпоставка да се стига до потенциални трансфери на играчи, от които и клубът ще е на печалба, тъй като привлича нови попълнения като свободни агенти или плаща малко за тях, а по-късно ги продава далеч по-скъпо. С тези задължения, които имаме, по такъв начин си подпомагаме и бюджета“, завърши Петър Петров.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.