ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Петър Мицин се класира на финала на 200 метра бътерфлай в Румъния

0
Петър Мицин
Снимка: LAP.bg

Носителят на „Спортен Икар“ за 2023 г. – Петър Мицин, направи чудесно плуване във полуфиналната си серия в дисциплината 200 метра бътерфлай на европейското първенство в малък басейн, което се провежда в Румъния.

18-годишният ни талант даде време от 1:53.77 минути, с което се нареди на 4-о място в своята втора полуфинална серия и по този начин си осигури място във финалната осмица утре вечер. Това е и най-добро лично време на Мицин за сезона, тъй като подобри днешния си резултат от сериите – 1:55.28 минута.

Най-бърз в полуфинала на нашенеца беше швейцарецът Ное Понти с 1:51.79 минути, следван от италианеца Алберто Рацети с време 1:52.25. Трети се нареди Рамон Кленц от Германия.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.