ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Панов: Феновете ни дадоха енергия за успеха над ЦСКА

0
Черно море
Снимка: Сайт на Черно море

Отборът на Черно море сложи край на черната серия срещу ЦСКА в елита и след като го победи с 1:0 в своя непревземаем храм „Тича“, се завърна на върха в родното елитно първенство.

„Моряците“ стигнаха до трите точки с по-добра игра през второто полувреме, но като цяло ги заслужиха, тъй като положиха отборни усилия и показаха по-голямо желание за победа.

Подопечните на Илиан Илиев не спряха да тичат, традиционно стояха близко един до друг, подаваха си добре топката, задържаха я и не я губеха.

Важно е да се отбележи, че варненци останаха спокойни и търпеливо изчакваха момента за нанасяне на решителния удар, и в крайна сметка го нанесоха две минути преди края.

За този гол ключово бе и решениета на Илиан Илиев, който малко по-рано бе пуснал в игра Атанас Илиев, и впоследствие таранът се превърна в съавтор на единственото попадение на Живко Атанасов.

Цветомир Панов
Цветомир Панов (Снимка: Сайт на Черно море)

Един от тези „моряци“, които имат огромна заслуга за успеха, е Цветомир Панов. Железният и безкомпромисен ляв защитник, който е сред най-постоянните играчи в отбора през последните сезони.

В събота той имаше тежка задача срещу Фернандо Каранга, но се представи на познатото високо ниво и успя да лимитира шансовете в атака на най-опасния нападател на съперника.

„Тази победа е ценна за нас, тъй като я постигнахме срещу пряк конкурент. Реално в срещата имаше висок заряд и се получи футболна битка, но с помощта на колектив, публика и известна доза късмет, успяхме да спечели“, заяви за Nostrabet Панов.

Последният разкри кога е усетил, че могат да спечелят този толкова важен мач.

„След влизането на Наско Илиев и неговия удар, това ни даде импулс и вътрешно в себе си започнах да се усещам, че ще победим, въпреки че оставаше малко време до края. Радвам се, че това се получи“, добави Цецо.

Той отдаде и дължимото на Илиан Илиев за промяната в игровото им поведение през второто полувреме.

„Видяхме, че двубоят не тръгна добре за нас и през първото полувреме нашата игра не се получаваше така, както искахме. Но на полувремено Илиан Илиев успя да направи нужните корекции и си поговорихме, а после устояхме психически. Обективно погледнато си разделихме по едно полувреме, но съм доволен, че след почивката показахме едно по-добро лице и ликувахме“, заяви още Панов.

Черно море
Черно море (Сайт на Черно море)

Бранителят смята, че тяхната невероятна публика също им помогнала да излязат краен победител.

„Победихме и заради нашите верни привърженици, които по традиция ни подкрепяха мощно от първата до последната минута и чиято подкрепа усещахме през цялото време. Те ни дадоха нужната енергия, а когато имаш тази енергия, емоцията и зарядът се променят“, коментира Цветомир.

Той гарантира обаче, че този успех нищо не променя, тъй като искат да продължат да се преддтавят по същия начин, както го правеха досега: „Оставаме здраво стъипили на земята и във всеки мач ще играем за победа. Знаем, че на терена се решава всичко и понякога нещата се получават, но понякога може да стане и обратното“.

„Държа обаче да уточня, че в нашия тим няма и грам напрежение. Ние сме грабнали момента, извличаме максимума от него и му се наслаждаваме. Колкото по-високо се класираме, толкова по-щастливи ще бъдем. Ние нямаме ресурса на нашите преки опоненти, но искаме непрекъснато да показваме, че сме добър отбор, който играе добър футбол и може да побеждава“, допълни Панов.

Черно море
Черно море (Снимка: Сайт на Черно море)

Относно второто поредно домакинство с Ботев Враца в петък Цветомир каза: „Това че се срещат първия и предпоследния, нищо не означава, тъй като съперникът опитва да вземе точки от всеки двубой, за да подобри положението си в групата. При нас настройката ще бъде както за всяка среща – излизаме да дадем най-доброто от себе си и да направим всичко възможно, за да спечелим“.

Междувременно днес Черно море проведе възстановителна тренировка, по време на която стана ясно, че единственият играч с болки от сблъсъка с ЦСКА е Васил Панайтов.

Капитанът пострада, когато Каранга стъпи върху крака му и бе изгонен с директен червен картон за грубото влизане.

Вследствие на него Васко е с подутина под коляното на десния крак, но се очаква да бъде възстановен за мача с врачани, който е на 1 март от 17,30 часа на „Тича“.

Ботев, който се води от Христо Янев, започна пролетния полусезон с две загуби – от ЦСКА с 0:3 в София и от Пирин с 1:2 у дома, а общо е в серия от четири поредни поражения.

Тимът заема 15-о място с 13 точки, с 3 повече от последния Етър и на 6 зад 14-тия Пирин.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.