ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отнеха 15 точки на Ювентус, отборът вече е десети в калчото

0
Ювентус
Снимка: Twitter

Голям удар понесе един от най-успешните отбори в калчото и по европейските терени. Федералният апелативен съд в Италия прие доводите на прокурорите от Италианската футболна федерация да възобнови делото срещу Ювентус за финансови измами и освен това наказа „бианконерите“ с отнемане на 15 точки от актива им.

Прокурорът Джузепе Кине поиска от Федералния съд да възобнови процедурите срещу торинския гранд с оглед на новите разследвания на Prisma investigationq, които анализират финансовите практики на клуба, в които има данни за тайни плащания към играчите, договорени в ранния стадий на пандемията от Ковид-19.

Съдът прие доводите на Кине и започна процедури срещу Ювентус и неговите ръководители, оневинявайки всички останали замесени клубове, сред които бяха Сампдория, Емполи, Дженоа, Парма, Пиза, Пескара Про Верчели и Новара. 

Кине поиска отнемане от 9 точки от актива на Ювентус, както и наказания за директорите на клуба. Федералният апелативен съд обаче реши да бъде дори по-строг и наложи отнемане на 15 точки от актива на Юве, което означава, че отборът вече има 22 точки и се срина до десето място във временното класиране на Серия А.

Междувременно се очаква Фабио Паратичи да бъде наказан за 2 години и половина извън футбола, Андреа Аниели и Маурицио Аривабене за 2 години, а Павел Недвед – за осем месеца. Тази новина ще бъде доста неприятна, особено за Паратичи, който вече е в Тотнъм.

От Ювентус заявиха, че ще обжалват решението пред Олимпийския комитет на Италия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.