ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отбор на кръга: По двама от ЦСКА и Лудогорец в селекцията

0
топка лого efbet лига
Снимка: LAP.bg

След поредния кръг в Първа лига е време да отдадем заслужено на най-добре представилите се футболисти. Един от лидерите Черно море изненадващо загуби при визитата си на Берое (0:2), а пък ЦСКА и Лудогорец спечелиха мачовете си. Подобно на Черно море и Левски бе спрян.

Ето кои играчи попаднаха в селекцията на Nostrabet за „Отбор на кръга“, базирана основно на статистически показатели.

Густаво Бусато
Густаво Бусато (Снимка: LAP.bg)

Вратар: Густаво Бусато

Бразилският страж на ЦСКА направи четири спасявания, като едно от тях бе наистина забележително. То бе още в третата минута на мача, когато Радослав Кирилов отправи много опасен удар, а вратарят демонстрира класа. При гола на Сердюк не може да бъде винен, защото изстрелът бе отправен от много близо. Оценката на Бусато е 7.6.

Аслак фон Витри
Аслак фон Витри (LAP.bg)

Защитници: Ангел Лясков, Хуан Пабло Саломони, Росен Божинов, Аслак фон Витри

Лясков бе над всички при убедителната победа на Локомотив Пловдив над Етър с 3:0. Халф-бекът отбеляза едно от попаденията и тормозеше през цялото време по левия фланг Кольо Станев. Оценката на Лясков е 8.1.

Саломони успя да отрази почти перфектно опасностите пред вратата на Берое за големия успех с 2:0 над Черно море. Бранителят направи 11 изчиствания, беше преодолян само веднъж и също един път отне топката с ефектен шпагат. Макар и заралии да бяха сочени за тотален аутсайдер срещу един от претендентите за титлата, те удържаха преднината си със здрава защита. Оценката на Саломони е 8.4

Младият Божинов даде всичко от себе си в мача с ЦСКА. Макар и неговият отбор да загуби срещата, Росен игра на много високо ниво. Той изчисти 14 пъти топката, блокира два удара, пресече шест паса и забележете – нито веднъж не бе преминат. Срещу класни дрибльори като Матиас Фаетон и Фернандо Каранга – това е впечатляващо. Оценката на Божинов е 7.8.

Фон Витри подаде за един от головете на Лудогорец срещу Ботев в Пловдив (2:0) и за пореден мач бе сред най-активните. Бекът на „орлите“ завърши с впечатляващите 84% точни подавания – 46 от 55. Половината от неговите дълги топки стигнаха целта (4). Ефективността на Фон Витри му заслужи оценка 8.0.

Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, ЦСКА
Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, ЦСКА (Снимка: Facebook.com/CSKA Sofia)

Халфове: Илиан Илиев-младши, Станислав Иванов, Джонатан Линдсет, Якуб Пьотровски

Завърналият се в Черно море Илиев направи каквото можа, но нямаше подкрепа от съотборниците си в Стара Загора. Синът на националния селекционер приключи срещата с 10 успешни от 10 опитани дрибъла през съперник. И трите му дълги подавания бяха точни, а общият брой на всички успешни пасове бе 37 от 48 (77%). Беше фаулиран цели пет пъти, което доказва колко активен бе Илиев. Неговата оценка е 8.4.

Станислав Иванов асистира на Борислав Цонев за изравнителния гол на Арда и така поде обрата срещу Ботев Враца. Той беше един от най-активните на терена и заслужи оценката си от 8.1.

Линдсет се появи от пейката и донесе обрата на ЦСКА в Бистрица. Норвежецът подаде и за двата гола на 31-кратния шампион. Първо изведе феноменално Данило Асприля в 66-ата минута, а след това се ориентира най-добре в суматохата и намери Улаус Скаршем за 2:1 в добавеното време. Оценката на Линдсет е 8.2.

Пьотровски попада в идеалния отбор за поредна седмица. Полякът е класа над повечето играчи в родното първенство. Отбеляза и дежурния си гол. Подаде 43 от опитани 48 точки за 90% успеваемост. Оценката му е 8.2.

Владимир Николов, Давид Малембана
Владимир Николов (LAP.bg)

Нападатели: Мичи Нтело, Владимир Николов

Нтело вкара един от головете за Локо. Преодоля съперник един на един 4 пъти и бе много активен при успеха над Етър на „Лаута“. Неговата оценка е 8.3.

Николов реализира две попадения за Славия във вратата на Локомотив София при пълния обрат 2:1 в дербито. Той е най-високо оцененият играч този кръг – 9.1.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.