ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отбор на кръга: Най-много футболисти на Левски в селекцията

0
efbet Лига топка
Снимка: LAP.bg

Изминаха два кръга след дългата зимна пауза в българския футбол, а вече напрежението започна да се покачва. Александър Тунчев беше освободен от поста старши треньор на Арда, Нестор Ел Маестро също вече е на изхода, а вероятно и други специалисти не могат да бъдат спокойни за работата си.

На другия полюс е ситуацията при Николай Костов и Левски, например. „Сините“ започнаха годината с труден успех с 2:1 над Пирин, след като играха дълго време с човек по-малко. Надградиха и разбиха с 4:0 Арда. Напълно заслужено цели трима техни играчи попаднаха в селекцията на Nostrabet за „Отбор на кръга“, базирана основно на статистически показатели.

Петър Дебърлиев
Петър Дебърлиев (Източник: hebarfc.com)

Вратар – Петър Дебърлиев

Стражът на Хебър се отличи с цели шест спасявания. Той бе с основен принос за победата над Локомотив в Пловдив с 2:1. Дебърлиев не за първи път впечатлява под рамката на „гробарите“. 32-годишният футболист внася спокойствие и рутина в иначе младия състав на Любослав Пенев.

Неговият висок процент на успешни подавания също трябва да се отбележи – 90% (19 от 21). Оценката на Петър Дебърлиев е 8.1

Патрик-Габриел Галчев
Патрик-Габриел Галчев (Снимка: levski.bg)

Защита – Патрик-Габриел Галчев, Атанас Чернев, Живко Атанасов, Джеймс Ето’о

Бранителят на Левски бе над всички на стадион „Георги Аспарухов“ в събота вечер. Папи може да бъде похвален за абсолютно всеки аспект от играта си. Неслучайно получи една от най-високите оценки изобщи за целия сезон в платформата „Sofascore“. Страхотното представяне бе и гарнирана с гол във вратата на Арда. Патрик-Габриел Галчев заслужи 9.1 по десетобалната система.

Чернев се понрави много при победата на Ботев Пловдив над Етър (2:0). Юношата на „жълто-черните“ реализира и дебютния си гол в мъжкия футбол. Оценката на Атанас Чернев е 7.9.

Атанасов също вкара много важно попадение изминалия уикенд, макар и да е централен защитник. Той се разписа при ключовия успех на Черно море над ЦСКА (1:0) в битката на върха в Първа лига. Освен това със стабилната си игра успя да неутрализира нападателите на „червените“. Оценката на Живко Атанасов е 8.1

Джеймс Ето’о изостри много нападенията на Ботев. Класният бек на пловдивския гранд изнесе много силен мач срещу „болярите“. Един на един бе невъзможен за опазване и често ангажираше по двама играчи на Етър. В защита се представи на много високо ниво. Оценката на Джеймс Ето’о е 8.3.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

Полузащитници – Марин Петков, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Джавад Ел Джемили

Фланговите играчи на Левски тероризираха неуморно отбраната на Арда. Петков се разписа във втори пореден мач, а пък Ел Джемили също гарнира солидното си представяне с гол. Двамата вършат работата си толкова добре, че продажбата на Уелтън и Роналдо не се усеща. Оценката на Марин Петков е 8.3, а на Джавад Ел Джемили 8.5.

Неделев се представи много силно за Лудогорец при рутинната победа над Берое (2:0) в Стара Загора. Националът доказа на Георги Дерменджиев, че е трябвало да получи повече доверие в мачовете за Лигата на конференциите. Оценката на Тодор Неделев е 7.8.

Халфът на Крумовград Юсеин пък беше моторът на отбора за втория пореден успех през пролетта. Този път в жертва се превърна Локомотив София (2:0). Бившият играч на Лудогорец и Ботев Пд беше навсякъде по терена, а себераздаването му не остана не забелязано. Оценката на Серкан Юсеин е 8.5.

Марк-Емилио Папазов Хебър
Марк-Емилио Папазов спечели доверието на Любо Пенев (Източник: hebarfc.com)

Нападатели – Юго Комано, Марк-Емилио Папазов

Преотстъпеният от ЦСКА Папазов даде ексклузивно интервю за Nostrabet след страхотния мач с Локомотив (2:1). 20-годишният нападател поде обрата за Хебър с хубав гол с глава, след като надигра избрания в Отбора на кръга миналата седмица Мартин Паскалев. Оценката на Марк-Емилио Папазов е 7.5.

Комано беше точен при успеха на Пирин над Ботев във Враца (2:1). Макар и „орлетата“ да играха много време с човек по-малко, те си тръгнаха с трите точки. Оценката на Юго Комано е 7.4.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.