ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ордьовър Милан – Рома и две регионални дербита в Серия А

0
Ромелу Лукаку, Рома, Жозе Моуриньо
Снимка: БТА

Италианската Серия А се готви за своя втори шампионатен дял. 19 кръга от калчото изминаха, а 20-ият може да предреши доста съдби при определени обстоятелства.

В следващите редове ще ви покажем къде са подводните камъни в завъртането на Ботуша, къде фаворитите изглеждат сигурни печеливши и може ли някой да се окаже безработен в понеделник.

Наполи – Салернитана

Кръгът започва с мач на шампиона Наполи. Партенопеите посрещат последния Салернитана в съботния следобед. Ясно е, че защитата на титлата претърпя пълно фиаско за „адзурите“, които трябва да победят в това своеобразно южняшко дерби, ако искат да имат изобщо някакви шансове за добро класиране през сезона.

Хвича Кварацхелия

В момента Наполи е на 20 точки зад лидера Интер. Отборът на Валтер Мадзари, който в момента е затворен на лагер в базата си, е вкарал едва 4 гола в последните си 8 мача. Самият наставник дойде през ноември на мястото на Руди Гарсия, но ситуацията изглежда се влоши.

Съставът е раздиран от вътрешни и външни проблеми, дисциплинарни кризи и още, и още. А столът на Мадзари изглежда сериозно разклатен, особено под ръководството на собственик като Аурелио де Лаурентис.

Монца – Интер

Лидерът Интер се изправя в регионално дерби на областта Ломбардия срещу Монца. „Бианкоросите“ не са любимият съперник на кандидат-шампиона. До момента двата тима са се срещали три пъти и балансът е водоравен 1-1-1. Последната среща между отборите -тази в първия полусезон, е единствената победа на „Змията“ – 2:0.

Двата тима не взеха участие през седмицата за Купата на Италия и това предвещава по-скоро интензивен мач. Едва ли Монца ще се затвори опълченски на своя стадион, а от друга страна Интер също не би атакувал крайно масирано или безразсъдно. Така че се очаква доста отворен двубой, а дали ще падната голове, предстои да се проследи.

Интер

В двата тима има леки проблеми. Домакините са без наказания Папу Гомес и контузените Микеле ди Грегорио и Джанлука Капрари. Най-сериозна изглежда липсата на вратаря, за който вече се спекулира, че е желан от доста тимове. За Симоне Индзаги единствен неналичен е Хуан Куадрадо, който така или иначе не е с основна роля.

С тази среща се закрива и съботната програма, в която са още мачовете Дженоа – Торино и Верона – Емполи;

Милан – Рома

Безспорният мач на кръга! В неделя вечер „росонерите“ посрещат „джалоросите“ в края на една седмица, която и двата тима ще запомнят по един начин освен това дерби. А именно със съдийските си претенции в мачовете за Купата с Аталанта и Лацио съответно.

Миланският и римският гранд останаха единствено в борбите си за Серия А и Лига Европа след отпадането си от втория по сила турнир в Италия.

Напрежението тлее в лагера на „Дявола“ вече месец и половина. Отборът е аут от Шампионска лига и това е причината да е в Лига Европа. Собственикът Гери Кардинале пък упорито търси инвеститори заради заемите си, а спекулациите около бъдещето на треньора Стефано Пиоли витаят все по-често. Милан е тимът с най-много контузии в цяла Европа през този сезон, а конкретно за мача с Рома кадровите проблеми също не са табу.

Стефано Пиоли

При „вълците“ има една солидна разлика – около поста на Жозе Моуриньо няма спекулации поне засега. Единствените са около новия договор на Специалния, който се очаква да стане факт в следващите седмици. За разлика от колегата си Пиоли, над Моуриньо няма опасност да бъде уволнен в понеделник при загуба, както пише „Ла Република“. Португалецът обаче също не може да разчита на половин дузина важни футболисти.

Дерби на резервите, биха възкликнали някои…Но Милан – Рома е ордьовърът на 20-ия кръг.

Ювентус – Сасуоло

Пиоли и Мадзари могат да бъдат уволнени в понеделник, но кръгът продължава до вторник. Гонещият лидера Ювентус посреща Сасуоло. „Неровердите“ са единственият тим победил Юве досега през кампанията и „бианконерите“ имат да връщат.

„Старата дама“ се справи изключително през седмицата, побеждавайки Фрозиноне с 4:0 за Купата на Италия. С хеттрик се отличи номинално резервният нападател Аркадиуш Милик.

Мачът едва ли има нужда от особен анализ. Всичко различно от победа ала Юве с минимален резултат би било крайно нелогично. Сасуоло бе влязъл в изключително лоша поредица, която пречупи миналия кръг с победа над Фиорентина. На „Алианц Стейдиъм“ е трудно да си представим, че момчетата на Алесио Дионизи ще поднесат още една изненадваща развръзка.

Вероятно ще видим успех-индиго (като много други) за Ювентус. Въпросителна може да е единствено дали Кенан Йълдъз ще отбележи първия си шампионатен гол в дома на „Старата госпожа“ или не.

Кенан Йълдъз, Ювентус

В неделния ден са още двубоите: Лацио – Лече, Каляри – Болоня и Фиорентина – Удинезе. Понеделник пък Аталанта и Фрозиноне ще мерят сили.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.