ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Опасно: Много фенове на ЦСКА с билети за сектора на Ботев

0
Шествието на феновете на ЦСКА преди Вечното дерби
Снимка: LAP.bg

Полицията трябва да предприеме мерки

От ЦСКА разпродадоха бързо своите билети за полуфинала срещу Ботев в Пловдив. Домакините предоставиха 1900 талона за гостуващата „клетка“. Така дни преди мача много „армейци“ се оказаха без шанс да гледат на живо реванша от турнира за Купата на България.

В социалните мрежи обаче на няколко пъти се появяваше информация, че билети за фенове на ЦСКА отново са пуснати! По информация на Nostrabet много фенове на „червените“ са с пропуски за вход в блокове, отредени за „жълто-черните“. Трябва да се отбележи също, че в системата на Ботев никъде не е упоменато кои запалянковци къде ще бъдат настанени.

От голямата Facebook страница „Обединени спортни клубове ЦСКА“ с над 20 хиляди последователи неведнъж призоваха да се купуват такива за блокове 27, 28 и 29. Именно там ще има запалянковци на Ботев Пловдив. Още в петък от страницата публикуваха невярна информация, че в 29 ще се помещават цесекари. В понеделник организаторите пуснаха нова партида за 27 и 28, а този път призивът на „Обединени спортни клубове“ гласеше: „Има малко билети за сряда до клетката. Да ги изкупим!“.

Ботев Пловдив фенове ултраси
Феновете на Ботев (Снимка: БТА)

Какво ще се случи в сряда?

Редно е органите на реда да предприемат действия, с които да предотвратят инциденти. Какво ще се случи, когато 100-200 човека се появят с червени фланелки пред входа за фенове на Ботев? Според очевидци, вече е имало проблеми и физическа саморазправа в близост до „Колежа“ при предишно гостуване на ЦСКА. Сега целият стадион ще ври и кипи, а последствията могат да бъдат много сериозни. На мача ще има много жени и деца.

Единият вариант е привърженици на „червените“ да бъдат отделени в самата Трибуна Север, непосредствено до клетката. Така те ще са плътно до гостуващата агитка. Никой не може да каже с точност колко цесекари са изкупили билети за блоковете 27, 28 и 29, но със сигурност не са малко. Ако пък те не бъдат допуснати изобщо до стадиона, това може да отприщи вълна от агресия около него. Трябва да се вземе разумно решение и една от страните да направи компромис.

Всички искат да наблюдават футболен празник на най-модерния стадион в България с два от най-обичаните отбори в страната. Има предпоставки за конфликти, а това би помрачило полуфинала при евентуални неприятни сцени на трибуните. Никой не печели от това – най-малко българският футбол.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.