ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Олимпия очаква Лудогорец или Балкани

0
Олимпия Любляна
Снимка: Twitter

Тимът на Олимпия Любляна се класира за втория кръг на квалификациите в Шампионска лига. Словенският шампион отново надви латвийския първенец Валмиера, но този път като гост, и така продължава напред в най-комерсиалния турнир с общ резултат 4:2.

В следващия кръг „драконите“ очакват победителя от двойката Лудогорец – Балкани. Косоварите имат аванс от 2:0 след първата среща, а реваншът е тази вечер в Разград.

Олимпия излезе напред в 33-тата минута, когато Руи Педро с шут по земя успешно завърши тяхна продължителна атака. В 64-тата минута Ахмет Мухамедбегович удвои резултата, разписвайки се с глава след изпълнение от корнер. Домакините успяха да стигнат само до почетно попадение, дело на Камило Мено в 82-рата минута.

Така Олимпия остава в битката за класиране в груповата фаза на Шампионска лига, а Валмиера ще играе в Лига на конференциите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.