Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Очаквания и прогнози за ключовия 26-и кръг в Испания

0
Севиля - Реал Мадрид
Снимка: БТА / BTA

Възелът в испанската Ла Лига започва да се разплита с наближаването на месец май. Изненадата на сезона Жирона очаквано от мнозина не успя да издържи на напрежението и вече развя белия флаг. Каталунците записаха поредни загуби от лидер Реал Мадрид и силния Атлетик Билбао, а преди това направиха нулеви равенства с Реал Сосиедад и последния Алмерия.

Барселона се намира на осем точки от „лос бланкос“ след грешната стъпка при гостуването на Райо Валекано (1:1) миналата седмица и сред момчетата на Шави отново се прокрадва надежда за късен финален спринт към златото. В следващите редове ще разберете какви са новите изпитания на тимовете от испанския елит.

Барселона – Хетафе

Барса завърши наравно 1:1 с Наполи в Шампионска лига през седмицата, но има достатъчно време до реванша и Шави може да заложи на най-доброто. Все пак вероятно специалистът ще даде заслужена почивка на 16-годишния талант Ламин Ямал, на когото се събраха много игрови минути напоследък. Рапиня и Жоао Феликс пък отново са готови да започнат от първата минута. 

Хетафе ще разчита да изненада съперника, като дошлият под наем от Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е сред обичайните заподозрени. Редица европейски грандове следят изкъсо младия британец, който няма почти никаква вероятност да облече отново екипа на „червените дяволи“. Атаката ще поведе Борха Майорал – бивш кадът на Реал Мадрид, за когото този мач винаги е по-специален.

От българския букмейкър Winbet дават 1.44 за победа на Барселона, а коефициентът за гостите е 7.00. Равенството пък е оценено на 5.00. Тук сигурната прогноза е победа на каталунците, а може да се търсят различни комбинации като „победител първо полувреме“ или „победа с повече от гол разлика“.

Реал Мадрид – Севиля

Карло Анчелоти трябва да вдигне отбора след издънката миналия уикенд, а сега у дома посреща намиращия се в ужасна форма Севиля. Лошите новини са свързани със състоянието на Антонио Рюдигер, който все още не е готов и ще трябва да бъде заменен от Начо или Аурелиен Чуамени в центъра на ариегарда. Едуардо Камавинга е наказан. Той ще бъде заменен от Дани Себайос или Лука Модрич, като един от двамата ще си партнира в средата с Тони Крос. Дани Карвахал също е аут и това ще даде шанс на Лукас Васкес.

В отбора не Севиля има емоционална завръщане – на иконата в Мадрид Серхио Рамос. Бившият капитан на „лос бланкос“ ще обере овациите на „Сантиаго Бернабеу“, но този път ще бъде от другата страна на барикадата. Маркос Акуня е контузен отново, а Ерик Ламела и Неманя Гудел са под въпрос.

В Winbet „единицата“ е 1.31. Равенството е оценено на 6.00. Ставката за успех на андалусийците е 9.50. Прогнозата е свързана с победа на Реал, като едва ли домакините ще успеят да опазят „суха мрежа“.

Жирона – Райо Валекано

Хитът на сезона Жирона все още не трябва да се предава. Домакинството на Райо е много изгодна възможност да се търси убедителна победа, която ще върне самочувствието на Артьом Довбик и компания. Неприятната новина е свързана с Дейли Блинд, който все още е под въпрос. Нидерландецът пропусна последните два мача, което се отрази сериозно на отбора. Хуанпе ще замести Давид Лопес в средата на отбранителния вал, като последният вече възвръща формата си. Ян Коуто изтърпя наказание и е възможно да се върне на десния бек.

Райо Валекано започна с равенство срещу Реал при новия старши треньор Иниго Перес. Сега следва нов тежък мач с отбор от челото, като очакванията са да има само една промяна сред титулярите. Хорхе де Фрутос ще трябва да замести наказания Иси Палазон. 

Winbet предлага 1.68 за победа на Жирона. Равенството е 4.15. Ставката за успех на гостите е 4.75. Прогнозата е домакините да спечелят срещата.

Програма за мачовете от 26-ия кръг в Ла Лига:

Петък, 23 февруари:

22:00| Реал Сосиедад – Виляреал

Събота, 24 февруари:

17:15| Барселона – Хетафе

19:30| Алавес – Майорка

22:00| Алмерия – Атлетико Мадрид

Неделя, 25 февруари:

15:00| Кадис – Селта Виго

17:15| Бетис – Атлетико Мадрид

19:30| Лас Палмас – Осасуна

22:00| Реал Мадрид – Севиля

Понеделник, 26 февруари:

15:00| Жирона – Райо Валекано

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.