ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Норвежки кинжал на терена и още по-остри думи след това

0
Улаус Скаршем
Снимка: Facebook/CSKA

ЦСКА взе така нареченото „червено“ дерби по много драматичен начин с 2:1. „Армейците“ стигнаха до обрат в заключителните минути на двубоя и продължиха доминацията си над този съперник.

В досегашния сезон ЦСКА е две от две срещу проекта от Бистрица. През есента бе постигната победа с 2:0 на стадион „Българска армия“ с неочаквана за онзи период доста добра игра. Точно тогава и започна да става по-широко около врата на Нестор Ел Маестро. Дори най-големите критици на специалиста не могат да отрекат, че в рамките на 30-40 дни от ранната есен ЦСКА играеше красив и нападателен футбол под ръководството на Ел Маестро. Периодът обаче мина доста отдавна и остави само спомени. По-пресни са впечатленията от представяния като вчерашното на стадион „Витоша“ в полите на едноименната планина.

Въпреки победата, ЦСКА не може да извлече много спортно-технически позитиви от представянето си. „Червените“ едва се домогнаха до успеха, благодарение на добри смени като Джонатан Линдсет и Данило Асприля, както и назряла умора у противника. ЦСКА 1948 игра над 50 минути с човек по-малко заради изгонения Неделко Пишчевич. За смените неминуемотрябва да похвалим и Ел Маестро, който „намери ваксата“ през второто полувреме в Бистрица.

Нестор Ел Маестро
Нестор Ел Маестро (Снимка: БТА)

Безличен Фернандо Каранга

Първото, което трябва да притеснява Ел Маестро, е все по-замиращата форма на Каранга. Бразилецът дойде с огромни и неоправдани очаквания. Подготовката му бе специално форсирана, така че да бъде готов за старта на сезона и той беше готов. В двубоя с Ботев Враца Каранга показа всички черти на някогашното си аз и даде много надежди на „червените“ фенове. Оттогава насетне непримиримостта и борбеният му дух лека полека изчезват, а в двубоя срещу ЦСКА 1948 представянето му бе меко казано незадоволително. Имайки предвид, че срещу него играеха защитници с обща възраст 37-38 години. Ако не друго, то младите Росен Божинов и Теодор Иванов заслужават адмирации.

ФернандоКаранга,Неделко Пишчевич
ФернандоКаранга,Неделко Пишчевич (Снимка: БТА)

 Личи по-голямата увереност на Станислав Шопов

За да не ври от критика и негативизъм, макар ЦСКА да заслужава по-тежки думи, ще изтъкна и нещо хубаво. Личи по-голямата увереност на Шопов. Левичарят бе най-разчупеният и активен играч в „червената“ халфова линия във времето си на терена. Двата гола отпреди седмица са дали много положителен ефект на младия футболист и той изглеждаше доста отговорен в Бистрица.

Неведнъж Шопов се понрави с опитите да влезе в комбинация или да търси вертикален пас, с който да разсече отбраната на ЦСКА 1948. Играта на Шопов не страда от липса на разнообразие и освен по-късите хоризонтални и вертикални пасове, той доста често опитва и дълги подавания. В мача с ЦСКА 1948 Шопов на няколко пъти се нагърби и с изстрели, ала за негово нещастие, те не влязоха във вратата на Петър Маринов.

Станислав Шопов
Станислав Шопов (Снимка: БТА)

Новият норвежец се отпуши

Голът на Улаус Скаршем, дошъл след пас на сънародника му Линдсет, възпламени „червена“ България въпреки неугледния мач на ЦСКА. „Армейците“ прибраха ценни три точки в доста особен за егото си мач. Попадението, което вкара Скаршем, идва в най-точния момент. №7 от ЦСКА редува мачове като титуляр и изяви от пейката, а какъв по-хубав мач да даде знак на Ел Маестро и щаба му, че е готов да „захапе“ в състава?!


С идването си Скаршем породи много очаквания, а с изказването си за дербито с Левски още повече. Норвежецът заяви, че ще вкара два гола на „сините“ след около месец, когато е Вечното дерби. Дотогава ЦСКА има още няколко срещи, които задължително трябва да спечели, за да държи интригата за титлата жива. За Скаршем пък предстои по-трудното – да защити думите си с действия и да покаже, че може да носи екипа на ЦСКА. Голът в сетния миг в Бистрица със сигурност му отвори място в сърцата на феновете, но няма да е достатъчен, ако след него има само голословие.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.