ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нидерландец приключи с ЦСКА след над 3 години в отбора

0
ЦСКА
Снимка: БТА

Нидерландският централен защитник на ЦСКА – Мено Кох, приключва кариерата си в 31-кратния шампион на България, научи Nostrabet. „Лалето“ е с договор до края на сезона, който категорично няма да бъде подновен. Агентите на бранителя вече трескаво му търсят нов отбор.

Мено пристигна в Борисовата градина през февруари 2021 година със солидна визитка. 195-сантиметровият бранител акостира от елитния белгийски Ойпен срещу 500 хиляди еврo. Преди това е част от гранда ПСВ Айндховен, но все пак има едва два мача на сметката си за него. Кох подсили на пожар ЦСКА заради трансфера на Валентин Антов, който беше продаден в Болоня. Единствена алтернатива тогава бе Пламен Гълъбов.

Мено Кох
Мено Кох (Снимка: LAP.bg)

Какво направи Мено Кох в ЦСКА?

Нидерландецът нееднократно впечатли с професионализъм и дисциплина. Голям проблем при него бяха контузиите, макар винаги да се възстановяваше по-бързо от очакваното. Изгуби титулярното си място през есента на 2022 година, като имаше периферна роля в състава на Саша Илич. Впоследствие обаче пролетта на 2023 с много труд отново си заслужи място сред стартовите 11, а и нов едногодишен договор. Този път обаче няма да бъде подновяван.

Мено изигра 80 мача за ЦСКА във всички турнири. В тях отбеляза 6 гола. Получи 14 жълти картона и 1 червен. Носител е на Купата на България за сезон 2020/21. Вероятно най-специалното попадение за него пък беше при победата с 4:1 над Лудогорец в шампионата.

В известни периоди дори сложи тежката капитанска лента на най-титулувания български клуб.

Мено Кох
Мено Кох (LAP.bg)

Новината е очаквана

Към момента ЦСКА разполага с твърде много централни защитници. Освен Кох, който през юли ще навърши 30 години, „армейците“ имат сънародника му Юрген Матай, Християн Петров, Енес Махмутович и Браян Кордоба. Това са твърде много играчи за подобна позиция. Получи се така в резултат на грешна трансферна политика. Не може отборът да няма нито един централен нападател в редица мачове от пролетния дял, а отзад петима да спорят за две места.

Освен това е безумие да се плащат високи заплати на чужденци за втора и трета резерва. При положение, че в дублиращия отбор има кадърни момчета, които винаги биха запълнили дупката при извънредна ситуация. Все пак говорим за пети избор! Който би влязъл на пожар в един-два мача за сезон. Именно тези минути пък биха дали ценен опит на някое младо момче, докато 30-годишен чужденец единствено би излязъл с нулева мотивация за тях. Подобни играчи имат его и не желаят да са пети избор.

Очаква се новото ръководство на ЦСКА тепърва да се раздели с много футболисти.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.