ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нюкасъл се класира на втория си финал за Купата на Лигата

0
нюкасъл шон лонгстаф
Снимка: БТА

Нюкасъл е първият финалист в тазгодишното издание на турнира за Купата на Лигата в Англия. „Свраките“ победиха Саутхемптън с 2:1 във втория полуфинален сблъсък и с общ резултат 3:1 се класира за втория си финал в този турнир. За последно „джордитата“ имат шанс да спечелят надпреварата през 1976-та, когато губят на „Уембли“ от Манчестър Сити.

В герой за домакините се превръна Щон Лонгстаф, който вкара два гола в 5′ и 21′ минути. „Светците“ отговориха с един гол на Че Адамс в 29-ата минута и с това се изчерпаха попаденията в мача, въпреки че Нюкасъл доигра мача с 10 човека заради директен червен картон на Бруно Гимараеш в 82-ата минута.

Другата полуфинална двойка противопоставя Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест, като първият мач в Нотингам завърши с категорична победа за „червените дяволи“ с 3:0. Финалът на „Уембли“ е на 26-и февруари.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.