ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Леверкузен ще прави нова крачка към титлата, Дортмунд гони завръщане в Топ 4

0
Байер Леверкузен
Байер Леверкузен (Снимка: БТА)

В неделя предстои да довършим започнатото през 26-и кръг в германската Първа Бундеслига. След като вече видяхме големи победи за РБ Лайпциг, Байерн Мюнхен и Щутгарт в последните два дни, е време да се насладим и на последните два сблъсъка от уикенда.

На сцената излиза евентуалния бъдещ шампион Байер Леверкузен, който ще гостува на неприятния Фрайбург в търсене на нови три точки към историческата титла, а малко по-късно Борусия Дортмунд ще търси да си върне мястото в Топ 4 срещу друг отбор, който се бори да европейско участие в лицето на Айнтрахт Франкфурт.

Фрайбург – Байер Леверкузен, 16:30 часа

Фрайбург ще трябва бързо да забрави болезнената загуба с 0:5 в гостуването си на Уест Хем в реванша от 1/8-финалите в Лига Европа през седмицата, след който германският тим отпадна от надпреварата, макар че беше спечелил първия двубой с 1:0. Сега усилията на възпитаниците на Кристиан Щрайх ще бъдат насочени изцяло към вътрешния шампионат, където все таят някакви надежди за участие в Европа и догодина, но към момента тимът заема деветата позиция и изостава със седем точки от шестия Айнтрахт.

И в Леверкузен усетиха от европейските емоции, които обаче не бяха за слаби сърца. „Аспирините“ достигнаха ¼-финалите в Лига Европа след невероятна драма срещу азербайджанския Карабах на „БайАрена“. Първата среща беше завършила 2:2, а в четвъртък азерите поведоха с 2:0 и то с човек по-малко. Момчетата на Шаби Алонсо се върнаха в двубоя, а с два гола в добавеното време дори обърнаха нещата в своя полза, за да продължат серията си без загуба на 37 мача! Така Байер заслужи да играе на ¼-финал срещу английския Уест Хем.

Колкото до Бундеслигата, „аспирините“ имат аванс от седем точки на върха пред Байерн, но при победа днес тя отново ще набъбне на десет.

Кристиан Щрайх няма да може да разчита в тази среща на наказания Максимилиан Егещайн, докато травми продължават да лекуват Ноа Вайсхаупт, Даниел-Кофи Киере, Макс Розенфелдер. Кеет Шмид пък има стомашно неразположение. В състава на Шаби Алонсо пък проблемите са свързани с отсъствията на контузените Артур, Виктор Бонифейс и Йонас Хофман.

Леверкузен влиза като фаворит в сблъсъка с коефициент за победа от 1.57 срещу 5.70 за Фрайбург от букмейкъра Betano. Ставката за равенство е определена 4.25.

Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт, 18:30 часа

Кръгът в Бундеслигата завършва с директна битка за Европа, която противопоставя Борусия Дортмунд и Айнтрахт Франкфурт в неделната вечер.

„Жълто-черните“ водят лют спор с РБ Лайпциг за четвъртата позиция, като в момента са пети, но при победа днес ще изместят „червените бикове“ с точка, като се очертава този сблъсък между двата отбора да продължи до самия край на кампанията. По-рано през седмицата „вестфалци“, които са в серия от два поредни успеха в първенството, си осигуриха и участие на ¼-финалите в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 у дома нидерландския ПСВ Айндховен. Техен опонент в следващата фаза ще бъде Атлетико Мадрид.

Айнтрахт също запазва минимални шансове за Топ 4 от шестата позиция, но разликата с четвъртия Лайпциг към момента е девет точки. „Орлите“ не бяха в най-добрата си форма в началото на новата година, но в последните седмици се стабилизираха и са в серия от пет поредни двубоя без поражение в шампионата, включително две победи в последните два кръга.

Кадровите проблеми пред Един Терзич са свързани с контузиите на Себастиан Алер, Самуел Бамба, докато Юлиан Риарсон е болен. С наказание за двубоя пък е Марсел Забитцер. С лек проблем в бедрото след мача с ПСВ е Джейдън Санчо, но се очаква той да не му попречи да играе в неделя. Наставникът на Айнтрахт – Дино Топмьолер, пък няма да може да разчита на Жан Баоя, Саша Калайджич, Мехди Лун и капитанът Себастиан Роде, които лекуват травми.

Букмейкърът Betano вярва, че Борусия ще спечели този сблъсък с коефициент от 1.60, докато този за Айнтрахт е 5.10. За „хикс“ ставката тук е 4.30.

Резултати и програма за мачовете от 26-ия кръг в германската Първа Бундеслига:

Петък, 15 март:

Кьолн – РБ Лайпциг 1:5

Събота, 16 март:

Унион Берлин – Вердер Бремен 2:1

Волфсбург – Аугсбург 1:3

Майнц 05 – Бохум 2:0

Хайденхайм – Борусия Мьонхенгладбах 1:1

Дармщат – Байерн Мюнхен 2:5

Хофенхайм – Щутгарт 0:3

Неделя, 17 март:

16:30 часа | Фрайбург – Байер Леверкузен

18:30 часа | Борусия Дортмунд – Айнтрахт Франкфурт

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.