ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Неймар изпревари Пеле по голове за Бразилия

0
Неймар
Снимка: Twitter, ESPN FC

Неймар запуши устите на всички критици, следа като тази вечер задмина идола на поколения фенове по света – Пеле. Бившият нападател на Барселона и Пари Сен Жермен вкара два гола в дебютната квалификация на Бразилия за Мондиал 2026, с които помогна за успеха с 5:1 над Боливия.

Преди срещата Пеле и Неймар имаха равен брой голове за националния тим на Бразилия – по 76, но настоящият нападател на арабския Ал-Хилал вече има 78 попадения и стана едноличен голмайстор на „селесао“ за всички времена.

Със сигурност Неймар не е в най-добрата си форма, но демонстрира, че има още какво да даде на националния отбор на родината си. Той показа, че може да се появи на правилното място и в правилното време, което със сигурност ще бъде от първа необходимост за неговите съотборници на световните футболни финали след три години в САЩ, Канада и Мексико.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.