Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Не е за вярване: Борусия изпусна титлата след невиждана драма!

0
Борусия Дортмунд Себастиан Алер
БТА

Немският гранд Борусия Дортмунд изпусна титлата на Германия в последния кръг на сезона в Бундеслигата. „Жълто-черните“ не успяха да победят отбора на Майнц като домакин, докато прекият им конкурент Байерн Мюнхен надви Кьолн като гост и отново стана шампион на страната.

Борусия имаше две точки преднина на върха преди началото на последния 34-ти кръг, но нервите на играчите не издържаха и те не успяха да се справят с Майнц, завършвайки наравно 2:2 на препълнения до краен предел „Сигнал Идуна Парк“.

Борусия изостана с два гола през първото полувреме, като изпусна и дузпа след пропуск на Себастиан Алер, а през втората част така и не успя да се добере до три гола за пълен обрат. Последното попадение за тима дойде в последните секунди на продължението, а малко преди това гол на Алер бе отменен заради засада.

Байерн Мюнхен също игра инфарктен мач, в който за малко да изпусне победата. Тимът стигна до ранен гол срещу Кьолн чрез Кингсли Коман, но в 81-ата минута домакините изравниха след гол от дузпа. Все пак Джамал Мусиала отбеляза шампионски гол в 89-ата минута, за да донесе 33-та титла на Германия в историята на баварците.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.