ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Назон влезе в историята на ЦСКА

0
Дюкенс Назон
Снимка: lap.bg

Нападателят Дюкенс Назон се разписа в четвърто поредно издание на Голд Къп за Хаити, като в нощта на неделя срещу понеделник българско време той за първи път го направи като играч на ЦСКА. Така той се превърна в първия чуждестранен футболист на „червените“, който бележи на голям форум – континентален или световно първенство, докато има действащ договор с 31-кратните шампиони на България.

За последно армейците имаха представител на турнира на Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ – Копа Америка през лятото на 2021 година. Това бе предшественикът на Назон на върха на червената атака Жорди Кайседо. Последният се появи като резерва в две срещи на Еквадор, но не успя да вкара гол.

През юни 2007 година пък панамецът Хосе Гарсес отбеляза два гола на Голд Къп, но тогава той все още бе футболист на уругвайския Насионал преди няколко седмици по-късно да пристигне на „Българска армия“. Никой преди Назон обаче не се беше разписвал на голям форум като актуален играч на ЦСКА.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.