Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи унищожи Ювентус след шоу на Осимен и Хвича

0
Виктор Осимен
Снимка: Twitter

Отборът на Наполи размаза Ювентус с 5:1 в дербито от 18-ия кръг в Серия А в Неапол и се откъсна на върха с 10 точки. Тимът на Лучано Спалети има 47 пункта, с 10 повече от Юве и Милан, който е с един мач по-малко.

Така Наполи прекъсна успешната серия на „бианконерите“ от 8 поредни победи без допуснат гол и му отбеляза отново 5 гола след близо 32 години. На 1 май 1991 година Наполи също бе спечелил с 5:1, но във финала за Суперкупата на Италия. Фактите пък показват, че неаполитанци вкарват пет гола на своя съперник за трети път.

Юве пък допусна отново 5 гола след 30 години. На 30 септември 1993 година тимът губи от Пескара с 1:5, след като първото попадение за победителите бележи настоящият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри.

В основата на успеха за неаполитанци се превърнаха Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия. Първият реализира два гола и записа една асистенция, а грузинецът се отличи с едно попадение и две асистенции.

Наполи откри резултата в 14-тата минута, когато след акробатичен удар от воле на Хвича вратарят Войчех Шчесни изби, но Осимен направи голова добавка с глава за 1:0. В 35-ата минута Осимен се възползва от грешка на Бремер и намери на чиста позиция Кварацхелия, който с фалцов удар с десния крак технично насочи кълбото по земя в мрежата – 2:0.

В 42-рата минута Анхел Ди Мария върна Юве в мача с майсторски удар – 1:2.

Домакините обаче убиха интригата в 55-ата минута. Тогава Хвича центрира от корнер и Амир Рахмани насочи топката през куп тела в долния ляв ъгъл – 3:1.

В 62-рата минута след изключително подаване на Кварацхелия Осимен бе точен с глава за 4:1, а в 72-рата минута резервата Елмас оформи разгрома след шут с левия крак – 5:1.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.