ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи съсече Айнтрахт и обезсмисли реванша в Неапол

0
Виктор Осимен
Снимка: Twitter

Отборът на Наполи победи като гост Айнтрахт с 2:0 в първи осминафинален мач от Шампионска лига във Франкфурт и обезсмисли реванша след три седмици в Неапол.

„Партенопеите“ бяха по-футболния отбор през цялото време и двата гола бяха най-малкото, с което домакините се отърваха. Хвича Кварацхелия дори си позволи лукса да пропусне дузпа в 34-тата минута, отсъдена за фаул срещу Осимен. Неговият удар бе избит от Кевин Трап в корнер.

Логичното обаче се случи в 40-ата минута, когато след образцова атака по десния фланг, най-добрият на терена Ървинг Лосано подаде перфектен успореден пас на голлинията към Виктор Осимен и нападателят засече точно топката – 1:0 за Наполи. Това бе 20-ото попадение на Осимен за сезона. Малко след това втори гол на Осимен, отново след подобон подаване на Лосано от фланга, бе отменено заради засада.

Второто полувреме започна с пропуски на Лосано и Кварацхелия, а в 58-ата минута домакините останаха с 10 души. Директен червен картон получи Рандал Коло Муани, който влезе грубо на камерунеца Замбо – Ангиса и стъпи върху глезена му.

С човек повече Наполи продължи да контролира мача. В 65-ата минута Кварацхелия върна с пета към Ди Лоренцо и той с красив удар по земя направи 2:0. Последва пропуск на Замбо-Ангиса, който отблизо шутира в аут.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.