ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Резерви изтръгнаха точката за Наполи в Дженоа (ВИДЕО)

0
Дженоа - Наполи
Снимка: БТА / BTA

Дженоа и Наполи не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 2:2 в среща от четвъртия кръг на италианската Серия А. „Грифоните“ поведоха с два гола, които бяха дело на Матиа Бани в 40-ата и на Матео Ретеги в 66-ата минута, но партенопеите показаха шампионски дух и успяха да измъкнат точката след попадения на резервите Джакомо Распадори в 76-ата и на Матео Политано в 84-ата минута.


Първият шанс в двубоя беше на сметката на домакините. Алберт Гудмундсон се озова на добра позиция в наказателното поле, но изстрелят му отиде над напречната греда.

Резултатът обаче беше открит от Дженоа пет минути преди почивката, когато Кони Де Винтер подаде на Матия Бани, чийто изстрел с глава попадна в мрежата на Алекс Мерет. Голът беше разгледан със системата ВАР за евентуално нарушение в хода на атаката, но в крайна сметка попадението беше признато.

Второто полувреме започна с нов гол за новаците в елита. Тогава Кевин Строотман намери Матео Ретеги и италианецът не пропусна, за да удвои преднината на соя тим.

Наполи се върна в срещата в 76-ата минута, когато Йенс-Люс Каюсте заложи топката на Джакомо Распадори, който стреля силно в горния ляв ъгъл за 1:2.

Осем минути по-късно обаче шампионите стигнаха до изравняването. Пьотр Зиелински изведе с чудесен пас Матео Политано, който с мощен изстрел от воле прати топката в горния ляв ъгъл на вратаря Мартинес за крайното 2:2.

По този начин Дженоа събра 4 точки на 12-ата позиция, докато Наполи остава четвърти със седем пункта. В следващия кръг новаците в елита гостуват на Лече, а неаполитанци, които са без успех в последните си два двубоя, пътуват до Болоня. Преди това обаче играчите на Руди Гарсия гостуват на Спортинг Брага в груповата фаза на Шампионската лига.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.