Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи си припомни какво е победа в Серия А

0
Наполи
Снимка: БТА

Шампионът на Италия Наполи се върна към победите в Серия А след двете загубени дербита с Интер и Ювентус. Партенопеите се наложиха с 2:1 над гостуващия Каляри в мач от 16-ия кръг на Калчото.

В герои за южняците се превърнаха звездите на тима Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, с чиито попадения неаполитанците са четвърти – на цели 11 пункта от лидера Интер, гостуващ на Лацио в неделя вечер. Каляри е две места над опасната зона с 13 точки.

Трите гола в мача паднаха в последните 20 минути. Наполи поведе, когато Марио Руй отправи марково центриране от левия фланг, а в наказателното поле Виктор Осимен засече, правейки задачата за Симоне Скуфет почти невъзможна.

Сардинци имаха нужда от точно пет минути, за да възстановят паритета. Анголецът Дзито Лувумбо избяга на защитата в синьо и центрира към Леонардо Паволети, а опитният Павогол смълча „Диего Армандо Марадона“.

Когато оставаше точно четвърт час до края на срещата Осимен отново показа класата си и запази една трудна топка в наказателното на Каляри, след което подаде към Хвича Кварацхелия, а грузинецът се разписа за 2:1, с което донесе и победата на „адзурите“.

Девет минути преди края гол на Матео Политано бе отменен заради засада.


  
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.