ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Най-скъпият милион! Луд мечтател върна романтиката във футбола

0
Хоселу Реал Мадрид
Снимка: БТА

Хоселу. Всички говорят за него днес. Нападателят собственоръчно класира Реал Мадрид за финала в Шампионска лига с двата си късни гола във вратата на Байерн Мюнхен. Карло Анчелоти го пусна в игра в 81-ата минута. Роденият в Щутгарт стрелец прониза безпощадно баварците в 88-ата и 91-ата.

„Сантиаго Бернабеу“ усети за пореден път магията на късния обрат в полза на Реал. Футболната катедрала не престана да вярва в нито един миг, а нейн син дари всички мадридисти по света с поредната безсънна нощ. Точно така, преди този сезон Хоселу не бе считан за нещо повече от преминал през академията средна класа играч.

След него е икона.

Къде са ви милионите сега?

В наши дни топ отборите дават по над 100 милиона за ново попълнение и това се счита за нещо нормално. Излишно е да изреждаме на колко са оценявани останалите атакуващи играчи на Реал. Хоселу пък беше взет под наем от второто ниво на футбола в Испания, а клаузата му за откупуване е… 1,5 милиона евро. Накрая футболистът за милион те праща на големия финал – това е играта, в която всички преди години като малки се влюбихме.

В случая никой не обвинява Реал – Байерн също бе пълен с играчи за безумни пари. Такава е жестоката реалност сега.

Затова историята на Хоселу е толкова красива. Връща романтиката. Връща едно отминало време.

Момчето, търсещо пиратския линк да гледа Реал!

През 2012 година Хоселу е публикувал в официалния си Twitter профил следното съобщение: „Някой може ли да ми даде линк за Реал?“.

Хлапето просто е искало да гледа отбора на сърцето си. По това време вече е играч на Хофенхайм, след като не му е даден шанс да пробие в „кралския клуб“. В друго съобщение от този период изразява желание някой ден да се завърне в тима и да се наложи. Изобщо не съжалява, че не му се е получило в Мадрид – просто се надява на нов шанс.

Години наред такъв не му се отдава, но съдбата не забравя…

Преди 2 години финал като фен – сега причината за този финал

През 2022 година Хоселу качи снимка с баща си от Париж. Във френската столица е, за да подкрепи Реал в мача за трофея срещу Ливърпул (1:0). Само 24 месеца по-късно нападателят се превърна в неочакван герой за испанския колос. Този път няма да му трябва билет за шоуто. Ще бъде един от главните герои!

В телевизионното студио след мача с Байерн (2:1) правилно беше отчетено огромното желание на Хоселу. Наистина догони една на пръв поглед безнадеждна топка при първия гол. Няма невъзнаграден труд и именно в такива моменти всяка капка пот на челото излиза наяве. 

Много беше красиво как Дани Карвахал се изтича право към Хоселу след последния съдийски сигнал. Самият герой пък рухна на тревата и заплака от радост. Всеки в клуба знае колко много му е коствало да стигне до тук. 

Преди големия финал всеки фен на Реал може да си сипе по една бира, по-силна напитка или кола – в името на Хоселу. След това може да се наслади на големия мач с Борусия Дортмунд. 15-ата е толкова близо благодарение на мечтателя, който отказа да се откаже!

Хоселу Реал Мадрид
Хоселу (Снимка: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.